JOŽEF HORVAT OB REFERENDUMU KUL-A: GRE ZA BRUTALNO BLOKADO ZAKONA, KI MED DRUGIM OČETOM PRINAŠA 45 DNI DODATNEGA DOPUSTA

DELI:
06.04.2022, NSi

Vodja poslanske skupine Jožef Horvat se je v izjavi za javnost ostro odzval na predlog sklica posvetovalnega referenduma na novelo zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih ter novelo zakona o socialno varstvenih prejemkih, saj prinašata številne dobre rešitve, ki smo jih predstavili že ob vložitvi paketa socialne zakonodaje.

Horvat: Gre za napad na očete, želijo več časa preživeti s svojimi otroki

“Vložitev pobude za referendum na noveli zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih ter zakona o socialno varstvenih prejemkih je hud napad na očete, ki želijo več časa preživeti s svojimi otroki v najzgodnejšem obdobju,” je dejal Horvat in dodal, da bi po predlogu NSi očetje imeli skupno 75 dni očetovskega dopusta, kar je 45 dni več, kot je v veljavi sedaj. “To je ključno za dober nadaljnji razvoj mladega človeka, saj otrok svoje starše v prvih letih življenja najbolj potrebuje,” je še dodal Horvat.

Izrazil je tudi obžalovanje, da je Levica v svoje destruktivno socialistično brezno potegnila še ostale članice koalicije KUL, ki so sicer ob obravnavi novel v državnem zboru dobili visoko podporo.

Oškodovani bodo tudi starši otrok s posebnimi potrebami

Jožef Horvat je poudaril, da je blokada obeh zakonov tudi napad na starše, ki si želijo lažjega usklajevanja poklicnega in družinskega življenja in dodal:

“Oškodovani so tudi starši otrok s posebnimi potrebami, ki veliko časa preživijo v domači oskrbi. Prizadete pa so tudi osebe s hudimi socialnimi stiskami, ki potrebujejo skupno obravnavo več deležnikov. Koalicija KUL pa s svojim oviranjem našega predloga zakonodaje škoduje tudi otrokom z manj možnostmi zaradi medgeneracijske revščine, v katero je ujeta njihova družina.”

Jožef Horvat je v zaključku še poudaril, da bomo v NSi naredili vse, da se škodljiva dejanja koalicije KUL zaustavijo in da se paket zakonov NSi, ki prinašajo dobre rešitve čim prej sprejme.