JOŽEF HORVAT OB 100 DNEVIH VLADE: VELIKA PRIČAKOVANJA OBIČAJNO PRINESEJO TUDI VELIKA RAZOČARANJA

DELI:
08.09.2022, NSi

»Pred formiranjem te vlade so imeli ljudje velika pričakovanja, ta pa običajno prinesejo tudi velika razočaranja,« je uvodoma dejal poslanec Jožef Horvat.

V NSi lahko vlado pohvalimo s sprejetjem nekaterih učinkovitih ukrepov, ki bodo pomagali prebivalstvu pri spopadanju z energetsko krizo, a smo do nje kritični, ker pozablja na gospodarstvo. »Vlada je naredila premalo, skorajda nič za pomoč gospodarstvu. V NSi se zavedamo, da če nam pade gospodarstvo v tej energetski krizi, potem nam padejo praktično vsi družbeni podsistemi,« je opozoril poslanec Horvat.

Dodal je, da smo lahko upravičeno zaskrbljeni nad izvajanjem gospodarske politike vlade, ki je pod taktirko skrajne Levice. »Občutek je, da gospodarsko politiko vodi skrajna levica, ki je del te vlade. Podobno je opaziti tudi na področju zdravstva. Napovedovalo se je, da se bo uredilo področje čakalnih dob za dostop do specialista, danes od tega ni nič. Čakalne dobe se daljšajo. Tudi zaradi tega smo izjemno kritični do te vlade in ta bo morala tudi znotraj sebe zadeve postaviti na pravo mesto in morda izločiti tiste, ki peljejo Slovenijo v smer nazadovanja,« je dejal Jožef Horvat.

NSi ostaja konstruktivna opozicija. Podpiramo tiste predloge vlade, ki so bili dobri in smo kritični do tistih, ki so neučinkoviti. »Pričakujemo, da bo vlada poslušala tudi naše ideje, imamo dobre izkušnje iz vladanja v času epidemije, ko so zadeve bile izjemno kompleksne. Vlada bi zato lahko podala roko tudi konstruktivni opoziciji,« je zaključil poslanec Jožef Horvat.