JOŽEF HORVAT: NSi SE NE VMEŠAVA V INTERNE ZADEVE POLITIČNIH STRANK

DELI:
05.10.2020, NSi

»NSi se nikoli ne želi vmešavati in se ne vmešava v interne zadeve, katerekoli od političnih strank. Zato smo tudi občutljivi, če nam kdo od zunaj, ki niti ni naš volivec, pridiga o tem, kako naj urejamo naše interne zadeve,« je v stališču poslanske skupine ob razrešitvi Aleksandre Pivec povedal vodja poslanske skupine Jožef Horvat.

Dodal je, da Nova Slovenija spoštuje odločitev organov stranke DeSUS, naših koalicijskih partnerjev, in posledično predlog predsednika vlade, ki ga obravnavamo. »Poslanci Nove Slovenije nimamo pomembnih pripomb ali kritik, na delo, ki ga je opravljala dr. Aleksandra Pivec, kot ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Ker je ministrica korenine pognala na podeželju, upamo, da bo podeželje ostalo še naprej v njenem srcu in bo vse svoje potenciale usmerjala v razvoj podeželja. Podeželje je v zadnjih nekaj letih premalo glasno in to se tudi vidi glede razvojnega stanja slovenske periferije in slovenskega podeželja,« je poudaril vodja poslanske skupine NSi.

Ministrici se je ob razrešitvi v imenu NSi zahvalil za dosedanje delo za slovenskega kmeta in kmečki živel. »V nadaljnjih prizadevanjih za slovenskega kmeta in slovensko podeželje, vam iskreno želim veliko uspehov in osebnega zadovoljstva,« je še dodal.