JOŽEF HORVAT: NE NASEDAJTE NEGATIVNIM INTERPRETACIJAM REŠITEV PKP7

DELI:
29.12.2020, NSi

»Sprejemamo sedmi zakonski paket za omilitev posledic drugega vala epidemije, finančno težkega približno 550 milijonov evrov. Virus lahko premagamo skupaj, posameznik nikoli. Moj poklon tudi svetovni znanosti, ki je v zelo kratkem času razvila učinkovito in varno cepivo. To je luč na koncu tunela, na koncu te teme. Cepivo na ni dovolj. Ključno je cepljenje in sicer, čim večjega števila državljank in državljanov,« je v stališču poslanske skupine dejal Jožef Horvat.

Dodal je, da je izkušnja človeštva, da iz nobene krize ne izideš enak kot si vanjo vstopil. Lahko si boljši ali pa slabši. »Naša naloga, drage poslanke in poslanci je, da izidemo boljše. Težišče paketa predstavljajo različni instrumenti pomoči gospodarstvu in tudi prebivalkam in prebivalcem. Zadovoljni smo, da so ti instrumenti pomoči gospodarstvu naravnani po socialnemu tržnemu ekonomskemu modelu, ki ga v Novi Sloveniji vseskozi zagovarjamo,« je dejal vodja poslanske skupine NSi.

Izpostavil je tudi rešitve NSi na področju družinske politike, na področju skrbi za otroke s posebnimi potrebami in pomoči vsem otrokom. »Podpredsednik vlade Matej Tonin je že na vladi predlagal 500 evrov pomoči novorojencem, ki so se rodili od 1. januarja letos in ki se bodo rodili vse tja do enega leta po prekinitvi epidemije. Izpostaviti želim tudi pomoč upokojencem v višini približno 67 milijonov, ta bo izplačana v začetku januarja, pomoč samozaposlenim v kulturi in tako naprej. Pomoč prostovoljnim gasilskim društvom zaradi izpada dohodka, ki so ga pridobivali s tradicionalnim nošenjem koledarjev ob božično-novoletnih praznikih,« je izpostavil Jožef Horvat.

Svoje kolegice in kolege je prosil, da ne nasedajo negativnim interpretacijam rešitev. »Med njimi je tudi upokojevanje. Ne gre za prisilno upokojevanje. Ta ukrep je bil podprt s strani različnih, ne samo reprezentativnih delodajalskih organizacij,« je še dejal Jožef Horvat.