Jožef Horvat na srečanju z Angelo Merkel o prihodnosti EU in Zahodnem Balkanu

DELI:
25.10.2019, NSi

Jožef Horvat je na medparlamentarni konferenci o Evropi, ki jo je gostila poslanska skupina CDU/CSU, na srečanju z nemško kanclerko Angelo Merkel spregovoril o prihodnosti EU in Zahodnega Balkana. Na srečanju z vodjo poslanske skupine CDU/CSU Ralphom Brinkhausom in predsednikom odbora za EU Guntherjem Krichbaumom ter ostalimi poslanci iz sestrskih strank je zbrane pozval k skupnim prizadevanjem članic EU, da države Zahodnega Balkana ne bodo obupale v prizadevanjih za evro-atlantsko integracijo.

»V Berlinu sem se kot edini predstavnik iz Slovenije udeležil medparlamentarne konference o Evropi, ki jo je gostila poslanska skupina CDU/CSU, na srečanju z nemško kanclerko Angelo Merkel pa smo govorili o prihodnosti EU in Zahodnega Balkana,« je povedal Jožef Horvat.

Poslanci iz družine Evropske ljudske stranke so razpravljali o pomembnih temah za prihodnost Evropske unije. »Ključne vsebine so bile širitveni proces, ki je pred dnevi zastal, govorili smo tudi o migracijah, ki so ena ključnih tem vsakokratnih razprav o prihodnosti EU, govorili pa smo tudi o večletnem finančnem okviru. Ključno sporočilo pa je bilo, da moramo stranke, ki sodimo v Evropsko ljudsko stranko, stati skupaj,« je še povedal vodja poslanske skupine NSi.

[MEDNARODNO] 🇪🇺 V Berlinu sem se kot edini predstavnik iz Slovenije udeležil medparlamentarne konference o Evropi, ki jo je gostila poslanska skupina CDU/CSU, na srečanju z nemško kanclerko Angelo Merkel pa smo govorili o prihodnosti EU in Zahodnega Balkana. Zbrane sem pozval k skupnim prizadevanjem članic EU, da države Z Balkana ne bodo obupale v prizadevanjih za evro-atlantsko integracijo.

Objavil/a Jožef Horvat dne Četrtek, 24. oktober 2019