Jožef Horvat na Planet TV: Postavitev ograje je na nek način grozljiva, a potrebna

DELITE TA
PRISPEVEK
13.11.2015, NSi

jh-planet“Sama žica gotovo migrantskega vala ne bo zaustavila, saj gotovo potrebuje tudi varovanje. Ob žici morajo stati na vsakega toliko metrov tudi policisti in v tem kontekstu želim opozoriti na dogovor, ki je bil sprejet 25. oktobra v Bruslju na mini vrhu, ko so voditelji držav govorili o balkanski migrantski poti, in se dogovorili za 17 točk rešitev. Med drugim so Sloveniji odobrili 400 policistov v roku enega tedna. Po dveh tednih ugotavljamo, da smo dobili samo 78 policistov, torej dogovora se sama Evropska unija ne drži,” je v oddaji Planet TV dejal podpredsednik NSi in predsednik OZP Jožef Horvat.

“V bistvu so te slike, ko gledamo postavitev ograje na nek način grozljive, ampak treba pa je razumeti, da je ograja potrebna,” je poudaril Horvat in dodal: “Pričakujem, da bo vlada Mira Cerarja, tukaj želim posebej izpostaviti tudi zunanjega ministra, gospoda Erjavca, znala dobro skomunicirati s sosednjo Hrvaško razloge, zakaj smo pravzaprav morali postaviti to bodečo žico. Kot predsednik odbora za zunanjo politiko pa tudi zahtevam od vlade interni sklep vlade, da vidimo, kaj pravzaprav je vlada sklenila takrat, ko se je odločila za postavitev žice.”

Podpredsednik NSi Jožef Horvat je za Planet TV še poudaril, da je NSi vlado že pred kakšnim mesecem opozorila, naj razmisli o postavitvi ograje.

Celotno oddajo si lahko pogledate TUKAJ.