JOŽEF HORVAT: DRŽAVO MORAMO RAZVIJATI NA VREDNOTAH OSAMOSVOJITVE

DELI:
28.03.2022, NSi

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat se je udeležil pogovora Slovenija po 24. aprilu, ki ga je organiziralo gibanje Prebudimo Slovenijo. Horvat je spregovoril o ključnih rešitvah NSi, ki bodo našo domovino popeljale v smer moderne, zelene, digitalne in ljudem prijazne države.

 

»Demografska vprašanja so pomembna politična vprašanja, naš temeljni program pa stoji na štirih stebrih: dostojanstvo človeka, svoboda, pravičnost in varnost,« je uvodoma povedal Jožef Horvat in dodal:

 

»Če razvijamo državo na vrednotah osamosvojitve, se moramo tega tudi zavedati. Nujno je, da se ustvari okolje, ki podpira družino.«

 

Jožef Horvat je poudaril tudi, kako pomemben del naše družbe so otroci: »Otroka ne moremo soditi po tem, komu se je rodil. Otroci so enakovredni, zato v naslednjem mandatu uvajamo univerzalni otroški dodatek. Otrok ima neskončno vrednost za našo državo.«

 

Govorniki so v pogovoru soočili tudi poglede na to, kako izboljšati zdravstveni sistem in ponovno vzpostaviti zaupanje v pravosodje ter zagotavljati varnost naših državljank in državljanov.

 

Celoten pogovor si lahko pogledate tukaj: