CILJ NSI ZNOTRAJ PREISKOVALNE KOMISIJE O NABAVAH ZAŠČITNE OPREME JE EN SAM: RESNICA!

DELI:
05.05.2020, NSi

NSi je skupaj s koalicijskimi partnericami danes vložila zahtevo za parlamentarno preiskavo o stanju, ravnanju, zalogah, naročilih in nabavah zaščitne in kritične medicinske opreme za učinkovito zoperstavljanje epidemiji covida-19 za obdobje od 1. februarja do 30. aprila.

»Že pred dnevi smo povedali, da bomo dali svoje podpise, da državni zbor odredi preiskovalno komisijo. Dobrih 14 dni smo čakali na opozicijo, da pripravi zahtevo za odreditev preiskovalne komisije. Ker te do danes ni bilo, smo dali podpise skupaj z ostalimi strankami koalicije,« je na novinarski konferenci odločitev pojasnil vodja poslanske skupine Jožef Horvat.

Poudaril je, da k tej pobudi vabi tudi stranke opozicije. »Skrajni čas je, da se debata o zaščitni opremi iz medijev preseli v državni zbor. Cilj NSi v tej preiskovalni komisiji je en sam. In to je: resnica,« je poudaril vodja poslanske skupine NSi.

V NSi želimo, da se v preiskavi ugotovi morebitno politično in siceršnjo odgovornost nosilcev javnih funkcij za stanje, gospodarnost in pravočasnost nabav in naročil osebne zaščitne in kritične medicinske opreme pa tudi za ukrepe, ki so bili sprejeti ali so bili neupravičeno opuščeni v času pred razglasitvijo epidemije.

Jožef Horvat: Prav je, da se zadeve glede nabave zaščitne opreme raziščejo!

Objavil/a NSi dne Torek, 05. maj 2020