Jožef Horvat: Afera na ministrstvu za kulturo je razkrila skrb vzbujajoče stanje

DELI:
29.01.2019, NSi

»Odstop ministra Prešička je odprl izjemno pomembno vprašanje o stanju na ministrstvu za kulturo. Ministrstvo je eno od državotvornih stebrov naše slovenske države in vidimo lahko, da tam nekaj ni v redu. Ta primer je odprl skrb vzbujajoč pregled stanja na ministrstvu za kulturo, morda še na kakšnem drugem ministrstvu. Dobri medčloveški odnosi so ključnega pomena,« je bil jasen Jožef Horvat v oddaji Odmevi. Prepričan je, da je odstop ministra edina logična poteza.

Vodja poslanske skupine je v oddaji povedal tudi, da NSi ustavne obtožbe proti predsedniku vlade ne bo podprla, saj je od ministra za šolstvo prejela zagotovila, da bodo neustavnost odpravili. »Ko smo obravnavali zakon, ki bi naj odpravil neustavnost na tem področju, ministra večkrat vprašali, kdaj bo odpravil neustavnost na področju financiranja javno-zasebnega šolstva. Obljubim nam je, da bo to storil v letu dni in mi ga držimo za besedo. Pisal sem mu v imenu poslanske skupine in mu ponudil roko, da skupaj poiščemo rešitev,« je povedal Jožef Horvat.

Dotaknil se je tudi evropskih volitev in povedal, da je NSi prva stranka, ki je že potrdila kandidatno listo za evropske volitve. »NSi je izrazito proevropska stranka. Ni nam vseeno, v katero smer se bo v naslednjih letih razvijala EU in smo zato že kar dolgo časa imeli intenzivne razprave v stranki, koga dati na listo, da bi dosegli najboljši rezultat, da bi dosegli zmago. Zato je izvršilni odbor že potrdil osem kandidatov,« je povedal Jožef Horvat in dodal, da do tega trenutka še ni nobene odločitve o vrstnem redu na tej listi.

Celotno oddajo si lahko pogledate TUKAJ.