JOŽE STRGAR IZ ROK PREDSEDNIKA REPUBLIKE PREJEL ODLIKOVANJE RED ZA ZASLUGE

DELI:
27.02.2020, NSi

Predsednik republike Borut Pahor je danes vročil državno odlikovanje red za zasluge Jožetu Strgarju za dolgoletno prizadevanje za sožitje in uveljavljanje evropskih vrednot.

Nekdanjemu ljubljanskemu županu in častnemu članu NSi je predsednik republike z redom za zasluge odlikoval kot prvega župana Ljubljane v samostojni Sloveniji, in sicer za dolgoletno prizadevanje za sožitje med političnimi strankami in uveljavljanje evropskih vrednot.

Kot prvi ljubljanski župan v času samostojne Slovenije je razumel, da v novi Sloveniji Ljubljana postaja glavno mesto države, in si želel, da bi ji k uveljavitvi med evropske prestolnice pomagala tudi evropska podoba, za kar si je uspešno prizadeval.

Po zahvalah je Strgar pripomnil, da se še vedno pogosto sprašuje “kaj je dobrega opustil in slabega storil”, in dodal, da moramo za boljšo podobo Slovenije storiti še marsikaj, denimo izboljšati domovinsko zavest.

»Počutim se dobro, ker sem vedno ohranjal svojo privrženost krščanski demokraciji, ker vem, da je to tisto, kar je naše, kar nas je ohranilo in vodilo ter nas vodi naprej,« je po prejemu odlikovanja povedal Jože Strgar.

Jože Strgar iz rok predsednika prejel odlikovanje red za zasluge

Predsednik republike Borut Pahor je danes vročil državno odlikovanje red za zasluge Jožetu Strgarju za dolgoletno prizadevanje za sožitje in uveljavljanje evropskih vrednot. Svoje občutke ob prejemu oblikovanja je povedal v naslednji izjavi. Več na: http://nsi.si/joze-strgar-iz-rok-predsednika-republike-prejel-odlikovanje-red-za-zasluge/

Objavil/a NSi dne Sreda, 26. februar 2020