JOŽE PODGORŠEK: PRIHAJAM V STRANKO, KI SLOVENIJI PRINAŠA STABILNOST

DELI:
18.01.2022, NSi

Na novinarski konferenci sta predsednik NSi in minister Matej Tonin ter minister za kmetijstvo Jože Podgoršek spregovorila o sodelovanju na prihajajočih državnozborskih volitvah, na katerih bo minister za kmetijstvo kandidiral na listi NSi.

Tonin: NSi odpira vrata strokovnjakom in ljudem, ki imajo radi Slovenijo

»Vesel sem, da bo minister za kmetijstvo na državnozborskih volitvah kandidiral na listi NSi. NSi odpira vrata strokovnjakom in ljudem, ki imajo radi Slovenijo in ki želijo skupaj z nami uresničevati naš program. Na tak način bomo na slovenskih tleh končno umestili socialno tržno gospodarstvo, vsem dostopno javno zdravstvo in prinesli več veselja do življenja,« je v uvodu novinarske konference dejal predsednik NSi Matej Tonin in poudaril, da je v času tega mandata minister za kmetijstvo že uresničeval program NSi.

Jože Podgoršek je z NSi sodeloval že v preteklosti, kjer je bil občinski svetnik NSi v Vodicah, pomagal pa je tudi pri pripravi programa leta 2018. Predsednik NSi je poudaril, da je Podgorška zelo vesel tudi predsednik Kmečke zveze NSi Janez Beja.

Podgoršek: Vesel sem, da je stranka prepoznala naš trud za izboljšanje kmetijstva

»Sem izjemno vesel povabila s strani NSi ter tega, da je stranka prepoznala naš trud za izboljšanje kmetijstva. Živim in delam za slovensko kmetijstvo, zato so mi prioritete in vrednote NSi zelo blizu že od malega. Že nekaj časa sodelujem s stranko na lokalnem in državnem področju. V tem času smo uspeli pridobiti dodatna sredstva za slovensko kmetijstvo. Veselim se tega sodelovanja, saj prihajam v stranko, ki daje v slovenski prostor stabilnost, kar je bil ključen dejavnik za mojo odločitev. Zaveza NSi, da se bo tudi v prihodnje zavzemala za slovensko kmetijstvo in kmeta, je zame najbolj pomembna,« je dejal minister Podgoršek.