Jernej Vrtovec: Vladajoča koalicija se raje ukvarja sama s seboj, kot z državo

DELI:
19.12.2019, NSi

»V NSi smo napovedali, da bomo glasovali proti zaradi tega, ker te vlade enostavno ne moremo podpirati. Poglejte to mučenje, ki smo mu priča. Barantanje z glasovi, ob vsakem glasovanju. Tako je bilo ob proračunu, enako bo jutri pri dveh zakonih. Čim prej je potrebno narediti konec tej agoniji, da Slovenija dobi lahko priložnost za boljšo vlado, kot jo imamo sedaj. Pod to vladajočo koalicijo Marjana Šarca dejansko nekih ukrepov za boljše življenje ljudi ne moremo pričakovati, kajti koalicija, namesto, da bi se ukvarjala s ključnimi težavami, obračunava zlasti sama med seboj,« je v oddaji Odmevi dejal Jernej Vrtovec.

Dodal je: »To nikamor več ne pelje, zato je treba potegniti en končni rez, da lahko Slovenija nastopi v boljši kondiciji za čase, ki prihajajo. Le tako lahko rešimo težave, ki jih imamo v zdravstvu, delovno pravni zakonodaji, v podjetništvu in da stopimo korak naprej.«

Poudaril je, da ne gre za rušenje sedanje vlade na tak način, kot ga želijo predstaviti mediji in vladajoča koalicija, ampak gre za čisto konceptualne stvari. »Imamo vladajočo koalicijo, ki se ukvarja sama s seboj, ne pa z državo. Obračunavajo sami med seboj, namesto pa da bi se ukvarjali s ključnimi stvarmi, ki so pred nami,« je bil jasen poslanec NSi.

Skoti to prizmo gleda stranka tudi pri glasovanju o kandidatki za kohezijsko ministrico. »V Novi Sloveniji smo jasno povedali, da glas proti ne bo glas proti Angeliki Mlinar kot kandidatki, ampak glas proti vladajoči koaliciji,« je dejal Jernej Vrtovec.

Ob koncu oddaje je spregovoril tudi o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju. »Dopolnilno zdravstveno zavarovanje se ne ukinja, ampak se samo prestavlja na Zavod za zdravstveno zavarovanje Republike Slovenije. V bistvu iz ene košare v drugo košaro. Ne zmanjšujejo se čakalne vrste, ne čakalne dobe. Pacienti in državljani ne bodo s tem nič na boljšem. Mi bomo odločno proti temu,« je dejal poslanec NSi.