JERNEJ VRTOVEC: VLADA NAJ SE NAMESTO SAMA S SABO RAJE UKVARJA Z REALNIMI PROBLEMI

DELI:
06.10.2023, NSi

»V času, ko se cela Slovenija ukvarja s sanacijo avgustovskih poplav, inflacijo in draginjo osnovnih življenjskih potrebščin, ta vlada davkoplačevalski denar razporeja svojim nevladnim organizacijam. Zgodba o razpisu, ki ga je objavilo ministrstvo za javno upravo pod vodstvom ministrice Ajanović Hovnik, je polna lukenj in številnih zavajanj. Je primer, na kakšen način se v Sloveniji deli davkoplačevalski denar. V tem primeru lahko govorimo o vladnih organizacijah kot nevladnih organizacijah,« je v oddaji Tarča dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Po mnenju poslanca NSi je celotna zgodba zelo nehigienična, skoraj vsak dan pa preko medijev izvemo kakšen nov sum nepravilnosti. »Ključno je, da pristojne institucije, zlasti komisija za preprečevanje korupcije in policija opravijo podrobno preiskavo. Gre za porabo davkoplačevalskega denarja in pomembno je, da se zadeve temeljito razišče,« je dodal Vrtovec.

Jernej Vrtovec, ki v državnem zboru vodi komisijo za nadzor javnih financ, je dejal, da bi se vlada Roberta Goloba in ministri morali namesto sami s seboj ukvarjati z realnimi problemi, ki pestijo državljanke in državljane. »Vlada naj se začne ukvarjat z bistvenimi stvarmi kot so zdravstvo, popoplavna obnova, umirjanje inflacije in zagotovitev višjih plač. Žal se vlada ukvarja predvsem sama s seboj. Skrbi nas lahko ohlajanje evropskega gospodarstva, rast inflacije in dvig cen osnovnih življenjskih potrebščin,« je poudaril Jernej Vrtovec in dodal: »Kaže se, da je Golobova ekipa »zelo slabo operativna in neučinkovita. To pa je za napovedane težke prihodnje mesece zelo slaba popotnica.«