Jernej Vrtovec: V NSi se nočemo zadovoljiti s tem mrtvim političnim tekom

DELI:
28.06.2018, NSi

»Naj zelo jasno povem. NSi bo šla v tisto koalicijo, s katero se bomo programsko in vsebinsko uskladili. Če se ne bomo programsko uskladili, potem v tisto vlado ne bomo šli,« je bil v včerajšnji oddaji 24UR zvečer jasen poslanec NSi Jernej Vrtovec. Dodal je: »Nas zanimajo reforme, ne moremo se v nedogled zadovoljiti s tem političnim mrtvim tekom. Pred nami je rešitev arbitraže, NLB, pa vse ostale urgentne stvari, kot je na primer zdravstvo. Politična situacija, ki jo imamo v državi, ni dobra. Zaradi tega bi morali čim prej začeti z določenimi postopki in ukrepi, ki bi to stanje spremenili.«

Zavzel se je tudi za hitro reševanje stvari v zunanji politiki. »Izpostavljam predvsem odnos med Slovenijo in Hrvaško. Zagotovo je naša zunanja politika v zadnjih letih pod vodstvom Karla Erjavca obstala na mestu. Stvari se vlečejo in nikjer ni nobenega napredka. Vsaka stvar, ki se zgodi v Bruslju, je v prid Hrvaški, bodisi je to arbitraža bodisi je to Agrokor ali NLB,« je poudaril Vrtovec.

Poslanec NSi meni, da moramo narediti temeljne spremembe v odnosu do zunanje politike. Urgentno je po njegovem mnenju potrebno reševati arbitražo in NLB. »To gre namreč na breme slovenskih davkoplačevalcev. Ne govorimo o majhnih vsotah denarja. Zato sem prepričan, da moramo NLB čim prej sami prodati. Kajti, če je ne bomo sami prodali, potem jo bo prodala Evropska komisija, in sicer po kosih,« je prepričan.

Ocenil je, da se razmerje političnih sil v parlamentu v primeru novih volitev ne bi bistveno spremenilo. »Rešitev je v tem, da resnično pogledamo, kaj je interes Slovenije. Mislim, da bomo do boljše Slovenije prišli le tako, da bomo posamezne interese porinili na stran, politikanstvu rekli ne in resnično gledali  naprej,« je bila jasen Jernej Vrtovec.