Jernej Vrtovec: Primer Haradinaj ni sporen, sporna je neoperativnost notranje ministrice

DELITE TA
PRISPEVEK
24.09.2015, NSi

slovenija 09.07.2015, Jernej Vrtovec, poslanec, NSi, foto: Anze PetkovsekDržavni zbor RS danes razpravlja o odgovornosti notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar za ravnanje pristojnih organov ob aretaciji nekdanjega kosovskega premierja Ramusha Haradinaja.

V nadaljevanju objavljamo izjavo poslanca NSi Jerneja Vrtovca, ki jo je ob robu seje DZ dal za medije:

“NSi podpisov za današnjo interpelacijo zoper notranjo ministrico Vesno Györkös Žnidar ni prispevala, a bomo kljub temu interpelacijo podprli. Primer Haradinaj za NSi ni sporen, sporni so drugi primeri dela notranje ministrice, zlasti njena neodzivnost in neoperativnost v primeru reševanja migrantske krize. Menimo, da se ministrica v tem primeru ni izkazala, saj je neodzivna in ne vliva zaupanja državljankam in državljanom. S strani predsednika vlade in ministrice same je na mestu premislek, ali je v zdajšnjih razmerah dovolj sposobna za opravljanje izredno pomembnega dela ali pa je bolje, da svoje mesto prepusti državnemu sekretarju Šeficu.

Državni zbor RS ob interpelacijah odloča o celotnem delu ministrice ali ministra. In njeno celotno delo v zadnjem mesecu kaže, da ministrica Vesna Györkös Žnidar ni več vredna zaupanja.”