Jernej Vrtovec premierju Cerarju: Ali boste raziskali pritiske okoli DUTB?

DELI:
19.10.2015, NSi

slovenija 09.07.2015, Jernej Vrtovec, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek»Glede na to, da ste v času pred volitvami izpostavljali pravno državo in boj proti korupciji, nas zanima, ali bo vlada v primeru pritiskov okoli DUTB odprla preiskavo in raziskala omenjene pritiske, saj jih tudi minister Mramor osebno ni zanikal? In če jih boste raziskali, kaj boste v zvezi s tem ukrenili?« je poslanec NSi Jernej Vrtovec v okviru redne oktobrske seje Državnega zbora RS vprašal predsednika vlade Mira Cerarja.

»Spoštovani predsednik vlade, kateri zakon ali akt so člani Upravnega odbora DUTB kršili, da so ravnali nezakonito? Ali je vlada klonila pod pritiski lobijev in omrežij, kot to v javnem pismu zatrjuje nekdanji predsednik upravnega odbora DUTB Lars Nyberg?« je Jernej Vrtovec še vprašal predsednika vlade Mira Cerarja.

»Nastaja vtis, da je vlada razrešila tiste, ki so moteči, v tem primeru sta to Nyberg in Mansson, na položajih pa ostajajo tisti, ki so ‘naši’. Vlada je namreč spomladi imenovala v DUTB nove izvršne direktorje, med katerimi je bil tudi Marko Simoneti, ki je sedaj nasledil Nyberga na čelu upravnega odbora DUTB. Takrat ste dejali, da so bili novi izvršni direktorji imenovani z namenom, da odpravijo vse anomalije, ki so se pojavile pri delovanju DUTB. Od takrat je minilo več kot pol leta, anomalije pa na DUTB očitno še vedno ostajajo. Če Simoneti in ekipa, ki ste jo vi imenovali, v pol leta ni uspela odpraviti anomalij na DUTB, čeprav je za njih vedela, vas sprašujem, od kod zaupanje, da bo sedaj delovala dobro?« je še poudaril poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Celotno vprašanje in odgovor predsednika vlade si lahko preberete TUKAJ.