Jernej Vrtovec o davčnih blagajnah: S palico tolčemo po podjetnikih

DELITE TA
PRISPEVEK
13.07.2015, NSi

big_JVrtovec_odbor_2014“Vedno sta na voljo korenček in palica. Koalicija se je v primeru davčnih blagajn odločila za palico. Siva ekonomija je eden od perečih problemov, ki ga je treba izkoreniniti, a davčne blagajne sive ekonomije ne bodo zmanjšale. Še več, povečale jo bodo. Davčne blagajne predstavljajo zgolj nov davek in obremenitev za tiste, ki ustvarjajo dodano vrednost. To pa so podjetniki in obrtniki,” je na julijski seji Državnega zbora RS dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

“Slovenija je med najbolj obdavčenimi v celotni Evropski uniji. Učinek davčnih blagajn pa bo znašal med 50 in 100 milijoni evrov, kar je v primerjavi z več milijardami evrov sive ekonomije zanemarljivo. S palico tolčemo po podjetnikih, pri čemer je smešno, da davčne blagajne ne bodo nikogar prisilile v izdajanje računov,” je še poudaril Vrtovec.

Rešitev je po njegovem mnenju pavšalna obdavčitev. “Z davčnimi blagajnami se obremenjuje tiste, ki poslujejo legalno, medtem ko tisti, ki šušmarijo in ustvarjajo nelojalno konkurenco, še naprej ne bodo prizadeti,” je poudaril Vrtovec in dodal, da se ljudje izogibajo plačevanju davkov, ker so preveč davčno obremenjeni. “Podjetnike je treba razbremeniti, ne pa dodatno obremeniti,” je še poudaril poslanec NSi Jernej Vrtovec in v imenu Poslanske skupine NSi napovedal, da NSi ne bo podprla vladnega predloga uvedbe davčnih blagajn.