Jernej Vrtovec: NSi je ponudila roko za sodelovanje pri projektih, sedaj je na potezi Marjan Šarec

DELI:
26.06.2019, NSi

»Rast NSi na javnomnenjskih anketah je zaznati zaradi tega, ker smo iskreni v svojih namenih in ker prinašamo rešitve ter drugačno politiko v naš politični prostor. Zaradi tega bo NSi tudi postala vse večja politična sila. To pa je lahko tudi dodatna spodbuda vladi, da v nas dobi močnega partnerja zunaj koalicije pri ključnih rešitvah,« je v oddaji 24ur zvečer povedal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Komentiral je tudi besede predsednika NSi Mateja Tonina, ki je predsedniku vlade ponudil roko sodelovanje v primeru, da Levica ne bo želela več sodelovati z vlado. (Več si lahko preberete TUKAJ.)

»Gre za dejansko ponudbo, za projektno sodelovanje V NSi po enem letu vlade Marjana Šarca težko gledamo, da vse stoji in da se nič ne premakne. Opažamo, da vladi primanjkuje malce znanja in tudi izkušenj. Glede na to, da imamo v Novi Sloveniji zelo dober program, je naša ponujena roka zlasti v projektih. In sicer: da uredimo zdravstvo in da davčno razbremenimo delo,« je bil jasen Jernej Vrtovec.

Projektno sodelovanje z Novo Slovenijo pa je za vlado neobremenjujoče ne glede na to, kakšna so razmerja sil znotraj koalicije, ali med Levico in koalicijo. »To pa zato, ker vidimo, da se z Levico v vladi nič ne spremeni in Slovenija stagnira. Če želimo urediti zdravstvo, potem mora, koalicija bi morala prisluhniti rešitvam, ki jih ima Nova Slovenija,« je poudaril poslanec NSi.

Spomnil je, da smo lansko poletje z koalicijo že uskladili koalicijsko pogodbo, rešitve NSi pa so tudi po mnenju strokovnjakov take, ki prinašajo dolgoročno stabilnost. »Ta trenutek je v interesu državljanov, da dobijo boljše zdravstvo in višje plače. NSi je ponudila roko za sodelovanje pri rešitvah in sedaj je na potezi Marjan Šarec,« je še dejal Jernej Vrtovec.