Jernej Vrtovec na TV SLO 3 o DUTB: V NSi bomo vztrajali, da izvemo, kakšni pritiski so se zgodili

DELITE TA
PRISPEVEK
09.10.2015, NSi

vrtovectvslo3“Očitati plače na DUTB je demagogija in nizkocenovni populizem. Dejstvo je, da se DUTB lahko očita njene druga dejanja, recimo določene stečajne postopke in prisilne poravnave, ne pa plače. Kaže se navzkrižje interesov, saj vlada ni odstavila vseh neizvršnih direktorjev, ampak je tiste, ki jih je sama nastavila, obdržala,” je v oddaji na TV Slovenija 3 dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

“V ozadju je le to, kdo bo obvladoval slabe terjatve. Interesi v Sloveniji so tako domačijski, da so omrežja in lobisti pripravljeni žrtvovati veliko, da bi obvladovali 2 milijarde evrov,” je še poudaril Vrtovec.

“Kdo in če so prisotni lobiji, mora odgovoriti minister Mramor. Ali je vlada padla pod pritiski lobijev? Če se izkaže, da je vlada padla pod pritiski lobijev, je to škandal. Če gre za lobistične pritiske, potem je vlada v primeru DUTB padla na izpitu kredibilnosti. V NSi bomo vztrajali, da izvemo, kakšni pritiski so se zgodili. Minister Mramor in vlada bosta to morala še pojasniti,” je na TV Slovenija 3 dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Celotno oddajo na TV Slovenija 3 si lahko pogledate TUKAJ.