Jernej Vrtovec na Planet TV o DUTB: Plače so metanje peska v oči

DELITE TA
PRISPEVEK
07.10.2015, NSi

slovenija 09.07.2015, Jernej Vrtovec, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek“Nastaja vtis, da so plače in z njimi povezane pogodbe le pesek v oči, in da so razlogi, kdo bo upravljal s skoraj dvema milijardama evrov vrednimi nasedlimi terjatvami v bistvu tisti glavni razlog, da je prišlo do tega. Problem je, da so nasprotniki nastanka DUTB dosegli svoj cilj,” je v oddaji Debata na Planet TV dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

“Da DUTB dela transparentno, si želimo tudi v NSi. To je bil tudi namen ustanovitve DUTB, ki smo ga predlagali v NSi. Merilo, koliko naj bo nekdo plačan, mora biti uspešnost poslovanja. Če gospodje uspešno poslujejo z nasedlimi terjatvami, naj bodo dobro plačani. Seveda morajo pa tudi kazensko odgovarjati, če ni vse tako kot mora biti. Tudi sam imam številne pomisleke glede delovanja DUTB. Toda plače so metanje peska v oči in čisti populizem,” je še pristavil Vrtovec.

Poslanec NSi je ob tem spomnil, da vlada za včerajšnjo odločitev nosi veliko odgovornost. “Upam pa, da bo v nadaljnjih postopkih ravnala preudarno in modro, in da bo za izvršnega direktorja nastavila sposobnega posameznika, ki bo znal dobro upravljati z nasedlimi terjatvami,” je še poudaril Jernej Vrtovec.

Celotno oddajo Debata na Planet TV si lahko pogledate TUKAJ.