Jernej Vrtovec: Interpelacija zoper Kolarjevo je vse bolj blizu

DELITE TA
PRISPEVEK
04.09.2015, NSi

FullSizeRender(1)“Vlada je odgovorna, da je Andrej Baričič zdaj v.d. direktorja v UKC Ljubljana. Baričič je odgovoren za vrsto sistemskih napak v UKC, saj je v preteklosti predsedoval svetu UKC. Ob tem pa je zdaj še zaposlil gospoda Simona Vrhunca, kateremu pa preti veliko kazenskih ovadb. Bistvene pa so tudi poteze vlade in ministrice Milojke Kolar Celarc. V NSi smo že meseca marca dejali, da je nujno potrebna strukturna reforma zdravstvenega sistema, saj si želimo, da tovrstnih težav ne bo več,” je v oddaji 24UR zvečer dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

“Za to, da je gospod Baričič zaposlil Vrhunca, ki so mu očitana številna kazniva dejanja, pri čemer naj spomnim tudi na primer srčne kirurgije, primer Radan, čakalne vrste, bolnike, ki so hospitalizirani v neaklimatiziranih prostorih v UKC, sta odgovorna tudi vlada in ministrica za zdravje,” je poudaril Vrtovec.

“Ravnanje ministrice, da je dala podporo Baričiču, ni bilo primerno. V NSi smo pred časom že napovedali, da bomo vložili interpleacijo zoper ministrico, v kolikor ne bo izvedla reforme zdravstvenega sistema. V NSi smo reformo začeli pripravljati. Težave v zdravstvenem sistemu se zgolj kopičijo, rešitev pa ni in glede na to, da ministrica teh težav ne rešuje tako, kot bi jih morala, je vedno bolj blizu tudi interpelacija zoper njo,” je v oddaji 24UR zvečer napovedal poslanec Jernej Vrtovec.