Jernej Vrtovec: Če ne bomo prodali Abanke, bodo najkrajšo spet potegnili davkoplačevalci

DELI:
13.06.2019, NSi

»Pri prodaji Abanke je pomembno, da naredimo, kar je prav. To banko prodajamo pet let in smo tik pred tem, da banko prodamo. Predsednik vlade pa samo z enim čivkom potegne ročno zavoro in spet se vozimo vzvratno. Posledično bo cena Abanke strmoglavila, na koncu pa  jo bomo tako kot NLB vseeno morali prodati, a verjetno za nekaj sto milijonov evrov manj. Kdo bo na koncu potegnil najkrajšo? Davkoplačevalci,« je v oddaji Odmevi povedal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Sam je mnenja, da pri prodaji Abanke ne prihaja do novih okoliščin, zato tudi nimamo razloga, da se ne bi držali zagotovil, da bomo banko prodali. »Še enkrat poudarjam, če želimo dobro davkoplačevalcem ter ugledu Slovenije v tujini, se moramo tudi odgovorno obnašati. Ne da prodajamo določena podjetja, kar se ni zgodilo prvič, potem pa vrat na nos ustavimo vse postopke prodaje,« je bil jasen poslanec NSi.

Prepričan je tudi, da smo denar v državne banke morali dajati ravno zaradi slabega upravljanja državnega lastništva. »Ker je šlo za državno lastništvo, so se dogajale napačne odločitve in kopanje bančne luknje. Želimo banko še vedno imeti v državni lasti in se posluževati takšnih praks? Jaz kot odgovoren politik tega ne želim,« je bil jasen Jernej Vrtovec.