JANEZ CIGLER KRALJ V TARČI: KOT POLITIK NE MOREM IN NE SMEM PREVZEMATI ODGOVORNOSTI ZA ODLOČITVE MEDICINSKE STROKE

DELI:
05.06.2020, NSi

“Sam sem medicinski laik, zato težko ocenjujem te odločitve. Kot politik ne morem in ne smem prevzemati odgovornosti za te odločitve. Vem pa, ker sem pozorno spremljal dogajanje, da lahko zaupam medicinski stroki, da je vsak, ki je potreboval bolnišnično zdravljenje, to tudi dobil. To je zame kot ministra za socialni vidik oskrbe v domovih pomembno”,« je v oddaji Tarča o domnevnih seznamih oskrbovancev v domovih za ostarele povedal minister za delo Janez Cigler Kralj.

Na vprašanje, ali je vedel za ocenjevanje primernosti starejših za bolnišnično zdravljenje, je to zavrnil. “Ni bilo govora o nobenih seznamih,” je zatrdil minister Janez Cigler Kralj.

V oddaji je še opisal dneve v marcu, aprilu in v začetku maja, ki jih je preživel na obiskih po različnih domovih. »Bil sem v domovih, ti ljudje, ne samo vodstva domov, pač pa tudi ekipe socialne in zdravstvene oskrbe, so bili in so še pod izjemnimi, nepredstavljivimi pritiski zaradi strahu pred okužbo. Ta virus je bil nepoznan medicinski stroki, kaj šele drugim. Trudili so se zagotavljati kar najboljšo raven oskrbe za oskrbovance, ki so v domovih doma. Ti ljudje pogosto nimajo več moči, da bi se soočali z novinarskimi nastopi,« je dejal minister za delo.

Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.