JANEZ CIGLER KRALJ: SEM EDINI, KI ZAGOVARJA VREDNOTE, PO KATERIH SLOVENSKI IN EVROPSKI ČLOVEK ŽIVI ŽE STOLETJA

DELI:
15.10.2022, NSi

Že 16. volilni kongres Nove Slovenije v Rogatcu je v duhu predsedniških volitev postregel s čustvenim nabojem ob predstavitvi kandidata za predsednika republike Janeza Ciglerja Kralja. »Družina je osnovna celica družbe, ki je zaščitena in odprta. Ljudje do mojega vstopa v predsedniško tekmo niso imeli kandidata, ki bi se zavzemal, da bi bile družine spoštovane in kjer ne bo prostora za ekstremizme in LGBT ideologije. Vsak naj si svobodno izbira način življenja, pri posvojitvah otroka pa iščemo idealno skupnost za otroka,« je poudaril Kralj.

Zbrane je pozval, da se volitev udeležijo in da je to priložnost za še večje povezovanje stranke, za večjo motivacijo in okrepitev stranke v prihodnosti. »Slovenija in Evropa krščansko demokracijo potrebujeta! Če si danes iskren domoljub, te označijo za nacionalista. Če podpiraš posvojitev v raznospolno skupnost si homofob, v kolikor pa ne zagovarjaš ilegalnih migracij si označen za fašista,« je dejal Cigler Kralj izpostavil, da kandidira tudi zato, da se takemu diktatu upre. »Mediji želijo narod prepričati, da smo ravno mi tisti, ki živimo radikalne vrednote in v kolikor ne bi bili prisotni v tej predsedniški tekmi, bi bili odrinjeni iz javnosti,« je še dejal.

Izrazil je mnenje, da je prišel čas za desnosredinskega predsednika republike Slovenije. Takrat bomo pokazali, koliko cenimo vrednote krščanske demokracije. »Pomembno je, da v prvem krogu damo jasno sporočilo koliko nam pomeni načelnost. Ljudje se prebujajo. Mnogi so nam sporočili, da so želeli glasovati taktično. Sedaj bodo glasovali načelno,« je bil jasen Cigler Kralj.