JANEZ CIGLER KRALJ NA OBISKU V LJUTOMERU: POMEMBNI STA KOMUNIKACIJA IN SODELOVANJE

DELI:
06.04.2020, NSi

Minister Janez Cigler Kralj se je v Ljutomeru sestal s predstavniki občine, doma starejših občanov, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in zdravstvenega doma ter se seznanil z razmerami v domu starejših občanov in naraščajočem številu okuženih. Udeležence je pozval k sodelovanju.

Minister je po obisku dejal, da je komunikacija in sodelovanje lokalne skupnosti, regijskih koordinatorjev zdravstvene nege in štabov CZ ključna za zajezitev covida-19, drugih informacij o obisku z ministrstva, NIJZ in doma starejših občanov ni.

Minister je z državno sekretarko Matejo Ribič po srečanju odšel v bližnji zdravstveni dom na malico, ki jo kuhajo v domu starejših občanov, čeprav malic zaradi preventivnih ukrepov ne pripravljajo več za zunanje uporabnike. Ob tem je dejal: “Rad bi utrdil zaupanje v vse direktorje domov starejših občanov tudi s tem, da bomo sedaj z ekipo pojedli skupaj kosilo iz doma starejših. Zato, da pokažem ljudem, da se ni treba bati, da so ukrepi sprejeti in da je dom starejših še vedno točka, kjer se omogoča najvišja stopnja oskrbe in varnosti.”