JANEZ CIGLER KRALJ: »LJUDEM ŽELIM DATI OBČUTEK, DA SEM NJIHOV PREDSEDNIK«

DELI:
04.10.2022, NSi

Na prvem programu TV Slovenija je potekalo prvo televizijsko soočenje za predsednika republike. Janez Cigler Kralj je pojasnil, kako drugače bi vodil državo v primerjavi s predhodniki v predsedniški palači, predstavil stališče do aktualnih vprašanj, razloge za kandidaturo ter kako si predstavlja opravljanje funkcije predsednika. Izpostavil je, da je potrebno okrepiti pristojnosti predsednika republike s tem, da bi dobili pravico do imenovanja sodnikov, ministrov in vlade.

»Za ugled države je pomembno, da sta urad predsednika republike in ministrstvo za zunanje zadeve usklajena« je jasno poudaril Cigler Kralj. Kot predsednik bi moderniziral Slovensko vojsko, odpoved nakupa vozil boxer označil kot izredno škodljivo potezo, oddal bo podpis za referendum o zakonu o RTV-ju in ne bo pa podprl referenduma o zakonu o vladi. Kot minister za delo je bil pretresen, ko so ljudje izražali veliko stisko, da se v Sloveniji ne splača delati. Delodajalci ustvarjajo blaginjo, od katere vsi živimo, zato bi morali v kampanji to izpostaviti in odpreti vprašanje odnosa do njih. Odločno je proti odložitvi izvajanja zakona o dolgotrajni oskrbi: »Zakon je tako pomemben, da bi ga morali novelirati v prvih treh mesecih in ne z njim odlašati!

Ta vlada onemogoča starejšim in ranljivim prebivalcem, da bi nemudoma dobili cenovno dostopno dolgotrajno oskrbo« je bil jasen Janez Cigler Kralj. Soočenje je sklenil s pohvalo dosedanjemu predsedniku Pahorju, ki je šel med ljudi in dal vsakemu državljanu občutek, da je naš predsednik.