Izvršilni odbor NSi: Rezultat na volitvah je dober in omogoča nadaljnjo rast

DELI:
06.06.2018, NSi

»Izvršilni odbor stranke je po koncu razprave sprejel sklep, da je bil rezultat NSi dober in da omogoča nadaljnjo rast. Nekateri člani so bili kar malo nezadovoljni, da sem ponudil odstop, ampak rekel sem, da je obljubo potrebno držati. Gre tudi za evropsko politično kulturo. Če ne dosežeš cilja, potem moraš pač ponuditi odstop,« je v Odmevih dejal Matej Tonin.

Poudaril je, da je NSi na volitvah dobila dva dodatna poslanca, zato ni razloga za slabo voljo. »Pričakovanja so bila velika, ampak v danih okoliščinah, ko je bila konkurenca izredno ostra, ko je bilo tako veliko strank, so člani izvršilnega odbora ocenili, da je 13.900 dodatnih glasov vendarle dober rezultat,« je povedal predsednik NSi in dodal:

»Večino časa je NSi preživela v opoziciji, tako da smo opozicijskega dela vendarle vajeni. Mi se ne bomo nikomur vsiljevali. V slovenskem političnem prostoru zagotavljamo normalnost, smo zmerna stranka, imamo dober program. Če nas bo kdo želel, se bomo pogovarjali in pogajanja bomo  začeli pri našem programu.«

Matej Tonin je v pogovoru še ocenil, da so pred Slovenijo pomembne preizkušnje, ki jih bo za resničen napredek potrebno reševati s skupnimi močmi. »Če želi Slovenija resnično napredovati, mora končno zadihati z obema pljučnima kriloma, torej z levim in desnim,« je dejal Tonin in pojasnil, da  je za dobro države in demokracije pomembno, da sta levi in desni blok čim bolj uravnotežena.