IVA DIMIC: V OSPREDJE SVOJEGA DELOVANJA POSTAVLJAM ČLOVEKA IN NJEGOVO DOBROBIT

DELI:
08.03.2022, NSi

“Za politiko sem se odločila za to, ker želim povrniti veselje do življenja in občutek za tiste, ki jih prizadene. V ospredje svojega delovanja postavljam človeka in skrb zanj,” je v oddaji Obrazi volitev povedala poslanka Iva Dimic.

Z voditeljem Aleksandrom Rantom sta spregovorila tudi o pripravah na državnozborske volitve. “Zagotovo je ključno to, da te ljudje podpirajo in ti zaupajo,” je pojasnila poslanka Dimičeva in dodala, da je njeno delo v politiki močno zaznamovala bolezen raka na dojki. “Želim, da se zdravstveni sistem bolj osredotoči na obravnavo pacienta. Človek in njegova oskrba se morata vrniti v ospredje naših prizadevanj. Za prihodnji mandat sem si zadala, da uresničimo uveljavitev t. i. pravice do pozabe. To pomeni, da se ozdravljenim bolnikom ta bolezen po določenem obdobju izbriše iz kartoteke, da lahko pridobijo kredite, se nezgodno zavarujejo, itd. To je pomembno predvsem za otroke, da po opravljeni rehabilitaciji lahko normalno zaživijo naprej,” je poudarila Iva Dimic in dodala:

“Ta koalicija je dokazala, da se stvari na področju zdravstva lahko obrnejo na bolje. Pozdravljam vse spremembe na področju onkologije. Izjemnega pomena je, da se približamo ljudem in jim nudimo oskrbo in podporo takrat ko so najbolj ranljivi. Potrebno je imeti pogum. Moja velika želja je, da se vsem, ki se soočajo s preizkušnjami, pokaže, da jih čaka lepša prihodnost.”

Poudarila je, da se velike spremembe lahko uresničijo samo s stalnim dialogom. “NSi je dobra izbira, ker smo stranka dialoga in dobre predloge za ljudi tudi podpremo. Naša pokončna drža je tisto, kar nas žene naprej. Smo vztrajni, polni energije in želimo, da se stvari vrnejo v prave tirnice. Smo stranka, brez katere naslednje koalicije ne bo,” je prepričana poslanka Iva Dimic.

Ekipa ministrov in poslancev Nove Slovenije vedno znova dokazuje, da je celostna dobrobit človeka v središču našega delovanja. “Dokazali smo, da zmoremo. Čas je, da ljudem pokažemo, da lahko na volitvah izberejo zelo dobro alternativo levim strankam,” je poudarila Dimičeva.