Iva Dimic v FB direktu: Kljub bolezni se bom še naprej trudila za skupno dobro

DELI:
10.04.2018, NSi

V FB direktu je ta teden nastopila poslanka NSi Iva Dimic, ki je v uvodu spregovorila o tem, zakaj v zadnjem času ni bila zelo aktivna. Gledalcem je povedala, da je zbolela za rakom na dojki, a je zagotovila, da se ne bo predala in bo še naprej delala za skupno dobro, saj bo kandidirala na prihajajočih volitvah.

»V življenju nas doletijo takšne in drugačne preizkušnje. Mene je doletela bolezen, ki se imenuje rak,« je povedala poslanka NSi in dodala: »Pa vendarle sem še vedno z vami, ker me vi podpirate, stojite za mano. To pa mi daje še večjo moč, da vztrajam na mestu, kjer lahko naredim veliko dobrega za vse, za bolnike, za Slovenijo in za tiste, ki imajo socialne probleme. To bom zagotovo še vedno počela.«

Spregovorila je tudi o ukrepih NSi za izboljšanje družinske in socialne politike. »Družinsko in socialno politiko je potrebno ločiti. Družinska politika mora biti namenjena otrokom, socialna politika pa mora skrbeti za tiste, ki ne morejo poskrbeti zase. Ti dve politiki se ne smeta mešati,« je bila jasna Iva Dimic.

Komentirala je tudi aktualno stanje v zvezi z banko NLB ter se zavzela za to, da bi banko morali prodati. Odgovorila je tudi na vprašanje o komisiji za zlorabe ob nabavi žilnih opornic, kar nekaj časa pa je namenila tudi odgovorom o problematiki v kmetijstvu.

Celoten videoposnetek pogovora v živo z Ivo Dimic si lahko ogledate spodaj.

FB direkt z Ivo Dimic

FB direkt z Ivo Dimic

Objavil/a NSi dne Torek, 10. april 2018