Iva Dimic postala nova predsednica Ženske zveze NSi

DELI:
16.12.2017, NSi

Ženska zveza NSi je imela danes v Ljubljani kongres, kjer so delegatke izvolile tudi novo vodstvo. Predsednica je postala Iva Dimic, ki je v izjavi za javnost izrazila zadovoljstvo, da ima Nova Slovenija tako močno žensko zvezo, kar pušča pečat tako v stranki kot slovenski politiki. »Danes je bilo na kongresu čutiti veliko energije, optimizma in želje, da se ženske še bolj dejavno vključimo v družbeno in politično življenje,« je povedala Iva Dimic  in dodala, da želijo vrednote v katere verjamejo čim bolje udejanjiti in po svojih močeh prispevati za dobrobit Slovenije in njenih ljudi.

Delegatke iz cele Slovenije so uvodoma nagovorili dosedanja predsednica Ženske zveze NSi Mojca Kucler Dolinar, predsednica NSi Ljudmila Novak, podpredsednica Mlade Slovenije Tadeja Šuštar in predsednik Zveze seniorjev NSi Jože Jurkovič. Za lep kulturni program je poskrbel pevski zbor Vox Annae.

V sklopu uradnega programa je zbranim predaval tudi dr. Dejan Hozjan, ki si je v izhodišču zastavil vprašanje, ali ima pravica do ugovora vesti v slovenski šoli svoj prostor. Ženska zveza NSi je na kongresu sprejela tudi resolucijo z naslovom Vrednote – od vedno in za vedno, ki jo objavljamo spodaj.

RESOLUCIJA »VREDNOTE OD VEDNO IN ZA VEDNO«

Ženska zveza NSi je na svojem 7. kongresu sprejela naslednjo izjavo:

  1. Otrokova pravica je, da je vzgajan v vrednotah staršev, kar morata spoštovati tudi vzgojni in šolski sistem. Zato moramo skrbeti, da otroci dobivajo vzgojo, s katero se njihovi starši strinjajo. Šole morajo zahtevati od učiteljev visoke moralne standarde. Vsem otrokom mora biti brez diskriminacije s strani države dana možnost izobraževanja v zasebnih šolah in vrtcih.
  2. Dosledno moramo opozarjati na različne oblike poskusov, da se v predšolsko in osnovnošolsko izobraževanje uvajajo in uvedejo vsebine, ki ne podpirajo moralnih vrednot slovenske in širše evropske družbe, zgrajene na temeljih krščanskih vrednot.
  3. Poslanstvo nas, žensk, je skrb za ohranjanje in krepitev vloge tradicionalne družine, ki pomeni temelj človekove biti.
  4. V času, ko so vrednote, kot so vest, poštenje, moralno obnašanje, spoštovanje sočloveka, spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti, pieteta do mrtvih, zavedanje pravic in dolžnosti … vedno bolj kršene zaradi samovolje posameznikov ali vladajoče miselnosti, moramo vsi, posebno ženske – nosilke življenja in prenašalke vrednot, spremljati dogodke in odločitve in opozarjati na morebitne kršitve.
  5. Podpiramo trud za t. i. enakopravnost žensk in moških, če to pomeni, da ima mama po končanem porodniškem dopustu možnost, da se enakovredno kot njeni moški sodelavci vključi v delovni proces. Ravno tako mora imeti oče, ki izkoristi dopust za nego in varstvo otroka, ob ponovnem nastopu službe enako možnost napredovanja kot njegovi sodelavci. Prizadevati si moramo za večje usklajevanje družinskega in poklicnega življenja tako mame kot očeta.
  6. Država in družba lahko napredujeta le, če jo vodijo ljudje z visoko razvitimi moralnimi vrednotami. Ostro obsojamo nemoralnost v politiki, izkoriščanje moči in oblasti za besede in dejanja, ki kakorkoli prizadenejo nekoga v podrejenem položaju ali stiski.

Celotno fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ.