Iva Dimic: Delo se mora ljudem splačati

DELI:
10.10.2019, NSi

»Delo, družina sta temelj vsake družbe in vsi si želimo ohraniti socialno državo. Podpiram usmeritev, da se na vse prejemke družin pogleda celovito in se sedanje neživljenjske meje dohodkovnih razredov postavijo tako, da bo ljudem od plačila za delo, ki ga opravljalo, ostalo več. Ne pa, da bodo zaradi dodatnega dohodka, tudi zaradi počitniškega dela dijakov in študentov, padli v višji razred in zaradi 50 € dohodka ostali brez 300€ vseh transferjev,« je bila na odboru za delo jasna poslanka Iva Dimic.

Poudarila je, da se mora v Sloveniji zopet splačati delati. »Ustvariti je treba razmere, ko ti bo ostalo več denarja, če boš zaposlen in boš delal, kot pa če boš doma na socialni podpori. Delo mora biti v naši družbi vrednota,« je prepričana poslanka NSi.

Opozorila je tudi na dolgotrajno oskrbo, ki še vedno ni urejena. »To področje še vedno ni urejeno n bojim se, da tudi ne bo. Iz predloga proračuna i tega tudi ni pričakovati do leta 2021. Koliko starejšim se s tem odvzema človekovo dostojanstvo,« je odločno dejala Iva Dimic.