Irena Ahčin nova predsednica Ženske Zveze pri NSi

DELI:
31.01.2009, NSi


Ženska zveza Nove Slovenije se je v Šentvidu pri Stični sestala na izrednem kongresu, kjer so delegatke volile novo predsednico. Nekaj manj kot 100 delegatk iz celotne Slovenije se je zbralo v Šentvidu pri Lukovici, ki so izmed treh kandidatk za novo predsednico zveze izvolile Ireno Ahčin. Dosedanja predsednica zveze evropska poslanka Ljudmila Novak je bila namreč novembra lani izvoljena za predsednico stranke.

Irena Ahčin, ki prihaja iz Kranja in je mati šestih otrok, je izredno aktivna članica stranke kot tudi lokalne skupnosti. Ima izjemen občutek za sočloveka, zato pri svojem delu (višja medicinska sestra) veliko pozornosti posveča skrbi za starejše in socialno ogrožene.

Ob zaključku kongresa Ženske zveze pri NSi je Irena Ahčin v svojem govoru poudarila, da se bo zveza prizadevala za ustvarjanje družinam prijazne klime. Dejala je, da si mora država bolj prizadevati, da bo ustvarila pogoje, kjer bodo ženske nemoteno usklajevale materinstvo in poklicno kariero. Ženska zveza bo pod vodstvom Ahčinove večjo pozornost posvečala tudi problemom varstva starejših. Kot je dejala Ahčinova, se sama zavzema za oblikovanje takšnih domov za starejše, ki bodo temeljili na družinskem principu. Poudarila je še, da se bo Ženska zveza vključevala v akcije, ki spodbujajo zdrav način življenja in vseživljenjsko učenje.  

[nas_custom_gallery]