In memoriam: Marjan Pavlin, član Razsodišča NSi in predsednik OO NSi Trebnje (1947 – 2015)

DELITE TA
PRISPEVEK
29.09.2015, NSi

pavlin_Z žalostjo sporočamo, da je v 69. letu starosti umrl naš član, dolgoletni predsednik Razsodišča NSi in predsednik Občinskega odbora NSi Trebnje Marjan Pavlin.

Marjan Pavlin se je rodil 13. marca 1947. Kljub odgovornemu in predanemu poklicnemu delu kot zdravnik specialist ginekologije in porodništva, je vse od osamosvojitve deloval v politiki. Bil je prvi predsednik Občinskega sveta Občine Trebnje, član številnih odborov in komisij, sedemnajst let občinski svetnik, nekaj časa podžupan. Od ustanovitve je bil predsednik OO NSi Trebnje, dolgoletni predsednik strankinega Razsodišča in član Strokovnega odbora NSi za zdravje.

Kot je na žalni seji občinskega sveta NSi Trebnje dejala predsednica NSi Ljudmila Novak je udejstvovanje v politiki zanj pomenilo odgovorno in nesebično delo. Poudarila je, da je močan pečat pustil tudi v lokalni politiki, kjer je s svojim delom in zgledom dal velik prispevek pri vzpostavljanju, ohranjanju in rasti krščanske demokracije v Sloveniji. Vse življenje se je zavzemal za krščansko-demokratske vrednote, ki jih je tudi živel. V govoru, ki ga je imela predsednica NSi na pogrebu, se je posebej zahvalila družini, ki mu je ob angažmaju v politiki in napornem poklicnem delu vedno stala ob strani in ga podpirala v njegovi pripadnosti krščanski demokraciji in v prizadevanjih po boljšem in pravičnejšem svetu.

Družini in svojcem izrekamo iskreno sožalje. Naj počiva v miru.

Spoštovani,vabimo vas na žalno sejo Občinskega odbora NSi Trebnje, ki bo v petek, 2. oktobra 2015, ob 14.30 uri v prostorih OO NSi Trebnje (Gubčeva cesta 16, Trebnje, nad prostori banke SKB).V petek, 2. oktobra 2015, od 11. ure do pogreba bo odprta tudi žalna knjiga v prostorih OO NSi Trebnje.Pogreb pokojnega Marjana Pavlina bo v petek, 2. oktobra 2015, ob 16. uri v Trebnjem. Pokojni bo v poslovilni vežici v Trebnjem ležal od srede, 30. septembra, od 13. ure dalje.Naj počiva v miru.Robert Ilc
glavni tajnik