IN MEMORIAM: MARIJA ANA TISOVIC (1942 – 2022)

DELI:
07.09.2022, NSi

Sporočamo žalostno vest, da je v 81. letu starosti umrla naša nekdanja poslanka državnega zbora v mandatu 2000 – 2004 Marija Ana Tisovic. V Novo Slovenijo se je včlanila 11. avgusta 2000, na volitvah oktobra istega leta pa je bila na listi NSi izvoljena za poslanko. Marija Ana je bila aktivna članica OO NSi Slovenske Konjice, ki se je močno udejstvovala tudi v lokalnem okolju in spodbujala ljudi k aktivnemu vključevanju na vseh področjih. V NSi je sodelovala v več strokovnih odborih: za izobraževanje, obrambo, okolje in prostor, šolstvo in šport, zdravstvo, visoko šolstvo in znanost. Aktivna je bila tudi v izvršilnem odboru Zveze seniorjev in Kmečki zvezi NSi.

Konjičani se Marije Ane Tisovic spomnijo kot dolgoletne zobozdravnice. V zadnjih letih po upokojitvi je svoj čas posvečala predvsem prostovoljstvu. Tako je zadnjih 15 let organizacijsko vodila konjiško Župnijsko Karitas, v začetku letošnjega leta pa je prejela priznanje za življenjsko delo spletnega portala NOVICE.si.

V imenu stranke vsem svojcem in prijateljem izrekamo iskreno sožalje. Naj počiva v miru!

Od Marije Ane Tisovic se bomo poslovili v ponedeljek, 12. septembra, ob 16. uri na pokopališču v Slovenskih Konjicah. Pokojna bo na dan pogreba od 13. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.


Vabimo vas, da se spodaj vpišete v elektronsko žalno knjigo v spomin na gospo Marijo Ano Tisovic.

0 vnosov

ŽALNA KNJIGA

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja