IN MEMORIAM: IVAN HORVAT, PREDSEDNIK OO NSi TIŠINA (1959-2023)

DELI:
24.01.2023, NSi

Vsi bomo enkrat zaspali,
v miru počivali vsi,
delo za vselej končali,
v hišo Očetovo šli.
(Anton M. Slomšek)

Naš prijatelj, sopotnik, sorodnik, mož in družinski oče Ivan Horvat je v nedeljskem jutru zaspal. Kljub mnogim idejam, ki jih je nosil v srcu za blagostanje družine, občine, Prekmurja in slovenskega naroda je delo za vselej končal in odšel v Očetovo hišo.

V torek, 24. januarja 2023, smo se na Petanjcih poslovili od predsednika občinskega odbora NSi Tišina Ivana Horvata. Z odhodom Ivana smo izgubili velikega in srčnega sodelavca.

Ivan Horvat se je rodil 13. maja 1959 v Trnju, občina in župnija Črenšovci. Poleg absolutne predanosti družini in zdravju ljudi se je pokojni Ivan tudi politično angažiral. Vse to troje je bila zanj ena sama velika ljubezen do bližnjega – do sočloveka.

V Zdravstvenem domu Gornja Radgona je dolga leta opravljal dolžnost pomočnika direktorja kot glavni medicinski tehnik zavoda. Za to je imel vse kvalifikacije iz zdravstvene stroke in menedžmenta.

Ivan je postal član naše politične družine že v letu ustanovitve Nove Slovenije, natančneje 14. decembra 2000. Dva mandata je bil občinski svetnik NSi v občinskem svetu Občine Tišina in sicer od 2014 do 2022. Od 2016 do 2019 je bil podpredsednik OO NSi Tišina, od leta 2019 pa predsednik občinskega odbora NSi Tišina.

Leta 2017 se je politično izobraževal na politični akademiji NSi, kar ga je najbrž spodbudilo, da se je leta 2018 odločil za kandidaturo za župana Občine Tišina. Še več, ni okleval, ko je bil nagovorjen za kandidaturo za poslanca NSi na lanskih volitvah v DZ. Veselil se je vseh uspehov NSi, kar dokazujejo tudi njegove stalne udeležbe na kongresih NSi vse od leta 2015 naprej.

Ivan Horvat je bil goreč podpornik krščanske demokracije v Sloveniji. Pred lanskimi lokalnimi volitvami je preko letaka še zadnjič nagovoril svoje soobčane. Rad jih je imel. Ni maral konfliktov, zanimali so ga konkretni projekti. Projekti za blagostanje vseh ljudi.

Vsakdo med nami, ki smo tako ali drugače z Ivanom prehodili samo del skupne življenjske poti, gotovo v sebi nosi podobo in povest o dobrem človeku – povest o Ivanu Horvatu.

Naj Ivan počiva v miru in veselju pri Bogu. Naj bo od danes tudi naš priprošnjik za modre odločitve v dobro Slovenije.

Celotni Ivanovi družini in vsem najdražjim ob težki izgubi izrekamo iskreno sožalje.