IN MEMORIAM: Frančišek Volek (1942 – 2019)

DELI:
08.04.2019, NSi

Z žalostjo sporočamo, da je v 78. letu starosti umrl ustanovni član NSi, dolgoletni predsednik občinskega odbora NSi Borovnica in regijskega odbora NSi Notranjska, Frančišek Volek.

Bil je več mandatov član sveta stranke, občinski svetnik Občine Brezovica v letih 2010 – 2014 ter prejemnik zlatega znaka Nove Slovenije, ki ga je za dolgoletno delo in izreden prispevek k uspehom stranke prejel na 10. kongresu Nove Slovenije v Brežicah.

Frančišek Volek je bil aktiven ustanovni član Nove Slovenije, soustanovitelj več občinskih odborov Nove Slovenije na Notranjskem ter ustanovitelj občinskega odbora NSi Borovnica, ki mu je več mandatov tudi predsedoval. Zvesto je krepil prepoznavnost NSi na ravni slovenske države, tako v medijih kot tudi na mnogih prireditvah.

Bil je aktiven član Nove slovenske zaveze in med prvimi, ki so razkrivali vso grozoto povojnih pobojev Krimske jame ter drugih brezen in morišč povojnega nasilja. Spodbujal je tudi k ureditvi svetišča pri Krimski jami.

Frančišek Volek je izgoreval za uresničitev sanj, da se bo v naš narod vrnila enotnost, da bodo vrednote – resnica, vzajemnost in pravica – temelj slovenskega naroda, ki bi krepil in povezoval slovensko družbo. »Vzemite ključe demokracije na volišče. Bodite modri in preudarni, saj je poštenje, resnica in izgubljena pravica malega človeka, še vedno v rokah priviligiranih,« je zapisal v enem izmed nagovorov volivcem pred volitvami.

Naj počiva v miru.

 

Obveščamo vas, da bo pogreb Frančiška Voleka v soboto, 13. aprila, ob 14.00 uri, v Borovnici. Žara pokojnika bo na dan pogreba od 10. ure dalje v poslovilni vežici.