[IN MEMORIAM] ANTON JEMEC (1935 – 2023)

DELI:
02.06.2023, NSi

V 88 letu nas je za vedno zapustil nekdanji župan občine Dol pri Ljubljani in član Nove Slovenije od njene ustanovitve. Ustanovil je tudi Občinski odbor NSi Dol pri Ljubljani in bil njegov dolgoletni predsednik.

Anton Jemec je zavzeto in odgovorno začrtal razvoj in delovanje občine ter njen razvoj. Kot prvi izvoljeni župan novoustanovljene občine Dol pri Ljubljani je v mandatu 1994 -2004 oral ledino in postavljal temelje lokalne samouprave  – delovanja občinske uprave in občinskega sveta ter ureditve prostorov za delovanje občine, hkrati pa tudi občinskih aktov in predpisov, statuta, proračuna, grba ter datuma občinskega praznika.

Pod njegovim vodstvom so začele izhajati prve Občinske novice Dola pri Ljubljani, obnovila pa sta se tudi paviljona ob propadajoči znani graščini

Za zavzeto delo in doprinos k razvoju občine je leta 2004 prejel priznanje občine Dol pri Ljubljani. Vseskozi pa je bil zelo aktiven tudi kot predsednik občinskega odbora NSi, za kar je prejel modro plaketo.

Antona Jemca se bomo spominjali po njegovem neprecenljivem delu za lokalno skupnost in kot neomajnega in zvestega člana NSi ter tudi kot velikega domoljuba, predanega moža in očeta ter dolgoletnega cerkvenega pevca.

Naj počiva v miru.
Svojcem in prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

Od Antona Jemca se bomo poslovili v ponedeljek 5. 6. 2023 ob 15. uri na pokopališču Sv. Agate v Dolskem. Na dan pogreba bo od 9. ure v tamkajšnji mrliški vežici.