GOLOBOVA VLADA IZ DNEVA V DAN LJUDI POTISKA BOLJ GLOBOKO V REVŠČINO

DELI:
12.01.2024, NSi

»Kmetijstvo je pred zelo resnimi, številnimi izzivi in zato ni prostora za eksperimentiranje. Dobra samooskrba in predvsem zagotavljanje varne hrane mora postati ključna prioriteta te vlade. Tega se v NSi zavedamo in to poudarja v državnem zboru tudi predsednica odbora za kmetijstvo dr. Vida Čadonič Špelič. Bodoča ministrica ima pred sabo težko nalogo, saj je politično neizkušena, njena kredibilnost pa je zaradi afer, ki so bile izpostavljene v medijih, postavljena pod vprašaj. V NSi želimo, da bo svoje naloge opravljala z odliko in se uspešno soočila z vsemi izzivi,« je uvodoma v oddaji Tarča jasno poudaril poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Slovenijo pestijo številni izzivi, med njimi najdemo tudi visoko inflacijo in z njo povezano draginjo. Predsednik vlade Golob je davčno reformo obljubil že  januarja lani, a je vse ostalo zgolj pri besedah. »Ljudje od praznih obljub ne bodo bolje živeli. Če želimo izboljšati našo konkurenčnost, moramo davke na plače znižati. Pesti nas inflacija, vsesplošna draginja, ljudje pa iz dneva v dan slabše živijo,« je povedal poslanec in nadaljeval: »V Avstriji usklajujejo davke in dohodnino z inflacijo. To bi morala početi tudi Golobova vlada. Če želimo izboljšati kakovost življenja, potem je nujno, da ljudem ostaja več v denarnicah, s tem pa se dvigne tudi potrošnja. Dohodninska reforma, ki jo je uvedla vlada, v kateri je sodelovala tudi NSi, je kljub znižanju davčne stopnje prinesla večji priliv v državno blagajno. Večje davčne obremenitve, ki jih napoveduje ta vlada, pa žal pomenijo večjo revščino za vse.«

Vlada je obljubljala svobodo, uvajajo pa se prepovedi in obremenitve

Nove obremenitve in prepovedi pa so po mnenju poslanca vidne tudi v predlaganem energetskem zakonu. »S 1. julijem se zlasti socialno šibkim, ki se ogrevajo na drva, prepoveduje ogrevanje na drva ter vgradnja peči in plinskih kotlov v nova stanovanja kot tudi v obstoječa stanovanja in hiše. Vlada je državljankam in državljanom obljubljala svobodo, uvajajo pa prepovedi in obremenitve,« je dodal Vrtovec.

»V medijih vsak teden beremo o novih aferah Golobove vlade. Iz dneva v dan se izgublja njena kredibilnost. Namesto, da bi reševali aktualne probleme, s katerimi se soočajo državljanke in državljani, pa se v vladi žal ukvarjajo predvsem sami s sabo,« je zaključil svoj nastop v oddaji poslanec NSi Jernej Vrtovec.