Evropska poslanka Ljudmila Novak na srečanju s predstavniki mladinskih organizacij

DELI:
11.10.2019, NSi

V Hiši Evropske unije v Ljubljani je potekal pogovor o aktualnih problemih mladih, ki so jih predstavniki MO naslovili na slovenske evropske poslance.

“Slovenska vlada mora na področju izobraževanja, zaposlovanja in reševanja stanovanjskega vprašanja mladih narediti še veliko domačo nalogo. Država mora namreč zagotoviti pogoje za nova delovna mesta, ki bodo zaposlovala mlade, tako visoko izobražene kot kvalificirane delavce. Če bodo imeli za izobrazbo, ki so jo pridobili, zagotovljeno delo, potem si bodo tudi sami lahko ustvarili pogoje za reševanje stanovanjskega vprašanja,” je dejala Ljudmila Novak.

Evropska poslanka je izpostavila naš največji problem na tem področju, to je izseljevanje mladih iz Slovenije; dejstvo je, da Evropa rada sprejme pridne in izobražene ljudi in skrb države mora biti, kako jih pridobiti nazaj. Pri tem je poudarila, da ima pomembno vlogo pri tem tudi naše gospodarstvo, ki bi moralo mladim zagotoviti samozaposlitve. Žal je to težko, ker imamo zelo tog birokratski sistem ter visoko obdavčeno delo, ki ne prinašata dobrih pogojev za življenje in delo v Sloveniji.