Evropska pisarna Ljudmile Novak vas pričakuje

DELI:
15.10.2019, NSi

Včeraj je na sedežu stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati svoja vrata odprla evropska pisarna naše poslanke Ljudmile Novak. To je tako za stranko kot za evropsko pisarno velika pridobitev, saj bomo skupaj oblikovali naša stališča in se odzivali na dogajanja v Evropi in domovini.


Ljudmila Novak:
Evropska pisarna bo prostor za pretok informacij, srečanja za izmenjavo mnenj in pobud. Dobrodošli vsi, ki želite podrobneje spoznati delo Evropskega parlamenta in aktivno prispevati k lepši podobi naše krščanske Evrope. Zdi se mi pomembno, da evropska pisarna domuje na sedežu stranke, tako bo naše delo bolj povezano in bo trdni temelj krščanske demokracije.”

V Novi Sloveniji s svojo politično sredinsko usmeritvijo in dnevno aktivnostjo v slovenskem političnem prostoru, vseskozi dokazujemo, da smo blizu ljudem. To je naša maksima, ki se ji nikoli ne smemo odreči. Odzivamo se na problematiko na vseh področjih, ne z nestrpno ideologijo in iskanjem sovražnikov, ampak s premišljeno in strokovno podprto analizo: za gospodarski razcvet, za učinkovito in pravično zakonodajo, za korenite spremembe v zdravstvu, za okoljevarstvena vprašanja, za investicijske programe, socialno pravičnost in spoštovanje človekovega življenja z etiko krščanskih vrednot. Za varovanje slovenstva, v skupnosti evropskih narodov. Naša širša domovina je Evropa narodov, ki smo jo s ponosom obogatili s slovensko zvezdico in slovensko zastavo. Za ohranitev evropske civilizacije in kulture, ki ji pripadamo.

Poslanka je poudarila, da moramo vztrajati na svoji poti, saj današnja Evropa še kako potrebuje krščanske vrednote, na katerih je nastala. Zato bo vedno zagovarjala evropska stališča, posebno usmeritev Evropske ljudske stranke, ki v ospredje postavlja človeka in njegove pravice.
Dobrodošlico so evropski poslanki izrekli Robert Ilc, tajnik Nove Slovenije – krščanskih demokratov, Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi v DZ RS ter Manja Toplak, vodja pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Evropsko pisarno lahko obiščete vsako sredo, od 10.00 do 16.00 ure, vedno pa se lahko dogovorimo za obisk in srečanje tudi ob drugih dnevih. Dogovorite se lahko z asistentko evropske poslanke Mojco Stoschitzky (040/322 780).

Dobrodošli.