EPIDEMIJA JE PREIZKUŠNJA, KI TERJA POLITIČNO ENOTNOST

DELI:
17.02.2021, NSi

»Mislim, da je bil rezultat glasovanja o nezaupnici pričakovan. Samo glasovanje je le še potrdilo to, da je koalicija nenazadnje trdna, da ima dovoljšne število glasov. Gremo naprej s to koalicijo z jasnim ciljem, da vendarle preprečimo onemogočimo tega sovražnika, ki ga imamo v epidemiji covid-19,« je v oddaji Odmevi dejala Iva Dimic.

Poudarila je, da je vesela, da je lahko poslanka krščanske demokracije v državnem zboru in da zagovarja vrednote, ki jih tudi živi. Dodala je, da ponujena roka opoziciji pomeni, da si koalicija želi skupnega sodelovanja. »Ta ponudba ni prišla prvič, opozicija je že bila prej povabljena. Vendarle imamo skupen problem, ki se mu reče covid. Smo v zelo težki situaciji, ko bi morali resnično strniti vrste in skupaj premagovati vse te težave. Mislim, da moramo skupaj pomagati našemu zdravstvenemu sistemu, gospodarstvu, da moramo skupaj varno izšolati tudi naše otroke. Seveda so med nami razhajanja, kar je nekaj normalnega, v nekem demokratičnem sistemu, a imamo zagotovo tudi skupne točke. Epidemija je vendarle takšna preizkušnja, ki terja tudi politično enotnost. Zato ponudbo opoziciji vidim, kot povsem realno, iskreno željo po sodelovanju. Prišel je čas, da opustimo težke besede, ki so bile včasih izrečene. Osebno lahko rečem, da vidim luč na koncu tunela tudi v spopadanju s to epidemijo. Zaupam, da bomo lahko prišli srečni tudi iz te krize,« je izpostavila poslanka NSi.

Ob koncu oddaje je spregovorila še o sprejetih popravkih volilne zakonodaje, ki jih je bilo potrebno sprejeti zaradi sodbe Ustavnega sodišča. »NSi je dvakrat prispevala podpise za ukinitev volilnih okrajev, a ta predlog obakrat ni dobil zadostne podpore. Seveda je bilo potrebno iskati rešitve naprej, da se zadosti odločbi Ustavnega sodišča,« je še dejala Iva Dimic.