EKIPA NSi NA TERENSKEM OBISKU V BELI KRAJINI: ZA DOBER RAZVOJ REGIJE JE KLJUČNA DOBRA CESTNA INFRASTRUKTURA

DELI:
27.02.2023, NSi

Ekipa NSi je za svoj prvi terenski obisk izbrala Belo krajino. Pot nas je vodila čez Gorjance, Črnomelj, Metliko in Semič, ki so nas navdušili z neskončnim potencialom in številnimi nasmejanimi obrazi, ki so nam popestrili dan. »NSi je ponovno na terenu, tokrat smo se odločili za obisk Bele krajine. Smo prva parlamentarna poslanska skupina, ki se je v tem mandatu odpravila na teren in opravila večji terenski obisk. Po našem mnenju je glavno, da smo se lahko srečali z ljudmi, ki delujejo na različnih področjih našega življenja,« je bil v izjavi za javnost jasen predsednik NSi Matej Tonin.

Enodnevni obisk smo preživeli z lokalnimi podjetniki, obrtniki, kmeti ter župani in lokalnimi predstavniki naše stranke. »Pri snovanju politik moramo slišati mnenje državljank in državljanov, zato mora biti dialog med vsemi dejavniki učinkovit in stalen. Na terenu želimo slišati konkretne probleme ljudi. Te težave nato lahko rešujemo v parlamentu z različnimi zakonskimi rešitvami, poslanskimi vprašanji in drugimi orodji, ki jih imamo kot parlamentarci,« je dodal predsednik Tonin.

 

Terenski obiski za ekipo vodstva in poslanske skupine iz vrst NSi niso nič novega, saj so taki obiski del politike NSi in naše želje po aktivnem vključevanju ljudi v snovanje politik, ki nas usmerjajo v našem vsakdanu. »Ponovno se vračamo na naš začetek in ponovno pričenjamo z rednimi terenskimi obiski. Za današnji obisk lahko rečem, da je bil zelo uspešen. Ljudje na terenu so nam povedali, da je za dober razvoj dobra cestna povezava. Nesprejemljivo je, da se ustavljajo dela na tretji razvojni osi, ki bi za lokalne prebivalce pomenila veliko olajšanje pri vsakodnevnem prevozu. Pomembna pa je tudi čista voda ter dobre električno infrastrukturo,« je dejal predsednik NSi in nadaljeval: »Nova Slovenija bo delala z vsemi svojimi močmi, da bo do izgradnje tretje razvojne osi prišlo čim prej, saj si Belokranjci to zaslužijo. Prizadevali si bomo tudi, da se zgradi močnejši daljnovod, saj bomo s tem še dodatno pripomogli k temu, da bo belokranjsko gospodarstvo še naprej napredovalo in se razvijalo. Morajo pa se urediti tudi ustrezni vodni viri, da bodo imeli Belokranjci ustrezno kvaliteto življenja.«

 

Svoje vtise pa je ob robu obiska strnila tudi podpredsednica ter poslanka NSi in rojena Belokranjčanka dr. Vida Čadonič Špelič. »Ponosna in vesela sem, da sem kot poslanka NSi danes v svoji rodni Beli krajini. Nikoli ne bom pozabila, od kod prihajam. Bela krajina se razvija in to je videti na vsakem koraku. Ekipa je obiskala podjetniški inkubator, številna večja in mala podjetja ter domova starejših občanov. Najpomembnejše pa je, da ljudje ostajajo v Beli krajini, zato sem še bolj zavezana k temu, da skrbim za to, da bo tako tudi ostalo. Poznam ljudi, ki tukaj živijo in delajo, zato obljubljam, da bom še naprej glas Bele krajine tudi v Ljubljani.«

Vodstvo in poslanska skupina NSi je večer terenskega obiska zaključila ob prijetnem druženju s člani in simpatizerji NSi. Belokranjci, hvala za res topel sprejem in za vse predloge ter pobude, ki smo jih bili deležni.