EKIPA NSi SODELOVALA NA KONGRESU EPP

DELI:
01.06.2022, NSi

V Rotterdamu je potekal kongres največje politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP). Udeležila se ga je tudi ekipa NSi v sestavi: podpredsednik NSi in minister Janez Cigler Kralj, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, evropska poslanka Ljudmila Novak, vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat, nekdanji evropski poslanec in predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle, glavni tajnik NSi Robert Ilc, mednarodni tajnik Jakob Bec in sekretarka poslanske skupine Terezija Trupi.

Janez Cigler Kralj je v odzivu na socialnih omrežjih poudaril, da se veseli konstruktivne izmenjave mnenj in se pogovorili o rešitvah na področju varnosti, prehranske in energetske neodvisnosti ter vse večje inflacije in draginje.

Novi predsednik EPP postal Manfred Weber

Na kongresu stranke so delegati izvolili novo vodstvo EPP, novi predsednik je tako postal Manfred Weber. V svojem govoru se je za opravljeno delo zahvalil dosedanjemu predsedniku Donaldu Tusku in poudaril, da je zdaj čas za odgovornost, kredibilnost, odločnost in najboljše ideje, in da je “čas za EPP”.