DVIG OSKRBNIN V DOMOVIH ZA STAREJŠE BO FINANCIRAL DRŽAVNI PRORAČUN

DELI:
02.12.2021, NSi

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat, je na novinarski konferenci skupaj s koalicijskima partnericama SDS in SMC, spregovoril o problematiki povišanja oskrbnin v domovih za starejše občane.

»Poslanci koalicije smo praktično celotno obdobje epidemije spodbujali vlado, da je potrebno popraviti nekatere plače na področju socialnega in zdravstvenega varstva. Zato smo bili zadovoljni, da je vlada 16. novembra sprejela aneksa h kolektivni pogodbi za zaposlene v zdravstveni negi in socialnem varstvu,« je na novinarski konferenci dejal Jožef Horvat.

Poudaril je, da aneks za zaposlene v socialnem varstvu obsega 37 milijonov evrov. Približno 16 milijonov od tega zneska, pa bi lahko pomenil višje oskrbnine v domovih za starejše. »Rekli smo si, da je Slovenija dovolj bogata država, da lahko tudi ta znesek pokrije iz slovenskega proračuna. Z velikim veseljem ugotavljamo, da smo do konca novembra na področju dohodninskih dohodkov dobili 63 milijonov več kot lani, za 70 milijonov pa prehitevamo lanske dohodke iz davka od prihodka pravnih oseb. Zato smo na podlagi teh dobrih podatkov vložili amandma, da bo proračun poskrbel za omenjenih 16 milijonov evrov,« je povedal vodja poslanske skupine NSi.