DRŽAVA JE USPEŠNA, ČE IMA USPEŠNO GOSPODARSTVO

DELI:
12.10.2021, NSi

»Praznujete z razlogom. Do današnjega prazničnega dne je peljala pot dolga 45 let. To je pot trdega dela, odrekanj, vzponov in padcev. Nekateri so zapisani, mnogi so le v vašem spominu in v vaših srcih. Pomembno pa je, da po padcu vstanemo in ob vzponu ostanemo skromni,« je na slovesnosti ob 45-letnici delovanja Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Vič povedal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat. Vsem prisotnim se je zahvalil, da dosledno upoštevajo ukrepe, ki omejujejo širjenje koronavirusa.

Poudaril je, da se zaveda, da so obrtniki oz. mikro in mala podjetja hrbtenica slovenskega in tudi evropskega gospodarstva ter da danes med seboj ne konkurirajo le podjetja temveč in predvsem države. »Zato je še kako pomembno, kakšno poslovno okolje imamo v državi. Poznamo zahteve slovenske obrti in podjetništva. Na nekatere vaše zahteve konkretno odgovarjamo z zakoni, ki so na predlog vlade že v parlamentarni proceduri,« je dejal Jožef Horvat in omenil predvsem zakon o debirokratizaciji, novelo zakona o davku od dohodkov pravnih oseb in novelo zakona o dohodnini ter naštel njihove pozitivne učinke za gospodarstvo.

»Vaše izjemno delo se danes pozna v spodbudni gospodarski rasti in nizki brezposelnosti,« je poudaril poslanec Horvat in dodal, da ima NSi kot stranka blizu gospodarstvu mnoge rešitve zato, da gospodarstvo po epidemiji ponovno zaživi in postane še bolj uspešno. »Imamo rešitve in politično voljo, da Slovenijo na vseh področjih popeljemo v prvo četrtino najuspešnejših držav EU,« je izpostavil in dodal: »Država je uspešna, če ima uspešno gospodarstvo.«

Na koncu svojega govora je podal še dve zavezi: »Naredili bomo vse, da bodo ideje neke skupine o nacionalizaciji vašega premoženja za vse čase pristale na smetišču političnih zablod. Druga obljuba pa je, da bo poslanska skupina NSi v zakonodajni postopek vložila poseben zakon o socialni kapici, ki bo gospodarstvu omogočila, da zadrži najbolj izobražene delavce,« je še dejal vodja poslanske skupine NSi.