dr. Žigo Turka javno podprli ugledni Slovenci

DELI:
22.05.2019, NSi

»Kljub temu, da je ponudba kandidatov na tokratnih volitvah v Evropski parlament še skromnejša kot v preteklosti. pa med njim obstajajo takšni, ki so s svojim preteklim akademskim, političnim in civilnodružbenim udejstvovanjem na nacionalni ter mednarodni ravni dokazali, da sodijo v evropski politični vrh. Tak kandidat je dr. Žiga Turk,« so zapisali intelektualci podpisani pod pismo podpore dr. Žigi Turku.

Prepričani so, da kandidata NSi odlikujejo ne le opisane izkušnje, ampak tudi zmernost, povezovalnost in iskrena privrženost evropskim vrednotam ter posledično zavezanost evropski Sloveniji. »Prepričani smo, da bo dr. Turk resnično znal in tudi najbolje zmogel prispevati k učinkovitemu uveljavljanju interesov evropskih državljanov iz Slovenije. Zato mu spodaj podpisani, kot se za odprto in svobodno demokratično družbo spodobi, javno namenjamo svoj preferenčni glas,« so še zapisali.

Pod pismo podpore so se podpisali: Matej Avbelj, Mark Boris Andrijanič, Vera Ban, Jernej Buzeti, Nevenka Črešnar Pergar, Jernej Letnar Černič, Tino Mamić, Igor Masten, Marko Pavlišič, Amela Špendl, Janez Šušteršič in Marko Voljč.