Dovolj je sovražnosti in eksperimentiranja s slovenskim gospodarstvom

DELI:
12.09.2018, NSi

Na novinarski konferenci sta poslanca NSi Jožef Horvat in Jernej Vrtovec obsodila grožnje Levice slovenskemu gospodarstvu in pozvala vlado k temu, da podpre zakone NSi za boljše poslovno okolje ter na tak način pokaže, da jim je mar za podjetnike, obrtnike in gospodarstvo.

V NSi smo namreč v skladu z napovedmi v parlamentarno proceduro vložili predloge štirih zakonov. Med drugim želimo spremeniti dohodninsko lestvico z odpravo 50-odstotne davčne stopnje in uvedbo 43-odstotne, predlagamo pa tudi dvig splošne olajšave na 7000 evrov.

Jožef Horvat: Pozivamo vlado, naj začne dialog z gospodarstvom

»V NSi z veliko zaskrbljenostjo gledamo na silovite napade vidnih članov Levice na slovenske podjetnike, ki so se odzvali na davčne spremembe v koalicijskem sporazumu. Skrbijo nas hujskaški ton, širitev neresnic, nespodobna politična kultura, populizem, tendencioznost in nedopusten sovražni govor do slovenskih podjetnikov ter odkrito pozivanje k vzpostavitvi nekega drugega družbenega ekonomskega sistema na nedemokratičen način,« je bil zelo jasen vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Dodal je, da ima vlada še vedno priložnost, da podpre slovensko gospodarstvo. »Pozivamo vlado, ki bo jutri prisegla, da nemudoma začne dialog s slovenskim gospodarstvom z namenom, da skupaj dogovorijo vsaj osnovne elemente ekonomske politike v Sloveniji, v smeri boljšega in bolj predvidljivega poslovnega okolja,« je še poudaril Jožef Horvat.

Jernej Vrtovec: Grožnje z nacionalizacijo podjetij so nedopustne!

»Dovolj imamo eksperimentiranje s slovenskim gospodarstvom. Obnašamo se, kot, da so le grdi kapitalisti, ne pa tisti, ki ustvarjajo nova delovna mesta in plačujejo davke. Dovolj je tega, da le gledamo, kje in kako bomo podjetnike obremenili, namesto, da bi z zakonodajo pripravili ukrepe v pomoč slovenskim podjetjem,« pa je v svojem govoru dejal Jernej Vrtovec.

Poslanec NSi je prepričan, da je naloga vlade, da podjetja zaščiti. »S koalicijsko pogodbo tega koalicija ni naredila. Zato je danes tukaj Nova Slovenija. Da zaščitimo gospodarstvo in delovna mesta,« je še dodal.

Obsodil je tudi grožnje Levice slovenskim podjetnikom in neukrepanje ostalih petih strank sedanje kolaicije. »Grožnje poslanca Kordiša z nacionalizacijo so nedopustne, pa čeprav to potem razglasi za provokacijo. To niso heci, nekateri so nacionalizacijo že doživeli. In vemo, da se ni dobro izšlo. Ampak Levico bi lahko še nekako razumeli, pričakovali pa bi, da to obsodijo njihovi partnerji, t. i. petorček koalicijskih strank. Še več, s stranko, ki grozi podjetnikom in napoveduje nove pretrese v poslovnem okolju ter nove davke, ki bi zadevali tudi fizične osebe, je podpisala partnerski sporazum in te nore ideje vnesla v koalicijsko pogodbo. In ta petorček žal ni znal javno obsoditi groženj poslanca partnerske stranke z nacionalizacijo!« je še izpostavil poslanec NSi.

Za konec sta oba poslanca NSi pozvala vlado naj podpre vložene zakone NSi za izboljšanje poslovnega okolja v Sloveniji in naj tako pokažejo, ali so s podporo rešitvam v pogajanjih mislili resno. »Vlada ima torej dve možnosti: Ali bo podprla naše zakone in omogočila gospodarstvu, da dela, da ustvarja še več in še bolje ali pa bo zavrnila naše predloge in prisluhnila Levici ter zvišala davke,« je prepričan Jernej Vrtovec.

V NSi smo v skladu z napovedmi v parlamentarno proceduro vložili predloge štirih zakonov. Med drugim želimo spremeniti dohodninsko lestvico z odpravo 50-odstotne davčne stopnje in uvedbo 43-odstotne. Predlagajo tudi dvig splošne olajšave na 7000 evrov.

NSi v bran slovenskim podjetnikom! 🇸🇮

Objavil/a NSi dne Sreda, 12. september 2018