Dovolj je čakalnih vrst in visokih davkov, ki zavirajo gospodarstvo

DELI:
16.05.2018, NSi

V Postojni in Novi Gorici sta danes potekali še zadnji dve novinarski konferenci s predstavitvijo kandidatov NSi za poslance. Matej Tonin je na srečanju z novinarji izpostavil predvsem rešitve NSi za izboljšan zdravstveni sistem in nujnost, da v naši državi znižamo davke, saj bomo le tako pomagali našemu gospodarstvu.

V Postojni je predsednik NSi povedal, da je nedopustno, da v Sloveniji ljudje umirajo zaradi čakalnih vrst. “Slovenija je prebogata država, da bi njeni državljani umirali zaradi dolgih čakalnih dob. Obstajajo zdravstvene kapacitete ne samo v javnem zdravstvu, temveč tudi pri koncesionarjih, ki pa se jih ljudje z nižjimi dohodki ne morejo privoščiti,” je prepričan predsednik NSi.

Predstavil je rešitve NSi, ki bodo iz zdravstvenega sistema iztisnile kapacitete, ki jih naše zdravstvo ima in zdravstvo spet naredilo dostopno vsem.

Na novinarski konferenci so se predstavili tudi kandidati NSi za poslance: v Postojni bo kandidiral Aljaž Plevnik, v Sežani Špela Pogačnik, v Ilirski Bistrici Andrej Černigoj in v Logatcu Iva Dimic.

Z ukrepi bi radi sporočili, da se delo splača

V Novi Gorici so se danes predstavili kandidati Nove Slovenije (NSi) na državnozborskih volitvah. Na Goriškem bosta kandidirala Nadja Pregeljc Ušaj in Ivan Humar, na Tolminskem Matej Hrast, v Zgornji Vipavski dolini pa dosedanji poslanec Jernej Vrtovec. Skupno jim bo prizadevanje za posodobitev cest in razvoj gospodarstva.

Ob uvodu predstavitve v Novi Gorici je predsednik stranke Matej Tonin poudaril, da želijo v naslednjem mandatu Slovenijo pripeljati med 15 najboljših evropskih držav. Za višjo kakovost življenja bi poskrbeli tudi z dvigom dohodninske lestvice, kar bi pomenilo višje neto plače in posledično višjo potrošnjo.

“Z ukrepi, ki jih želimo sprejeti, bi radi sporočili, da se delo izplača. Zato bomo predlagali, da bodo na zavodu za zaposlovanje prijavljeni prejemniki socialne pomoči, ki so zdravi in lahko delajo, opravljali družbeno koristna dela,” je še povedal Tonin.