Dom je osnovni pogoj, da si mladina lahko ustvari družino

DELI:
21.03.2018, NSi

Poslanec NSi Zvonko Lah je na seji Državnega zbora spregovoril o stanovanjski problematiki, s katero se soočajo številni mladi v Sloveniji. »Prihodnost mladih se vrti v začaranem krogu in zdi se, da postajajo ena najranljivejših skupin v naši družbi, pa bi moralo biti obratno,« je opozoril na težaven položaj mladih.

Zvonko Lah je spomnil, da je ena od osrednjih vrednot NSi družina, dom pa je en od osnovnih pogojev za njen obstoj. Poslanec NSi je ob tem izpostavil tudi dejstvo, da slovenska ustava državo zavezuje k ustvarjanju možnosti, da si državljani lahko pridobijo primerno stanovanje.

»V Poslanski skupini NSi se sprašujemo ali je država dober gospodar? Ali ustrezno opravlja z nepremičninami in predvsem, ali je ravnanje in opravljanje z nepremičninami ekonomično?« je vladne predstavnike vprašal Zvonko Lah.

Poslanec krščanskih demokratov je podprl predlog, da se nezasedena stanovanja iz fonda stanovanj stanovanjske komisije vlade in ministrstev prenesejo na stanovanjski sklad. To bi po njegovem mnenju rešilo prvi stanovanjski problem vsaj nekaj mladim družinam. Iskati pa moramo tudi druge možnosti, ki bi slovenskim državljanom olajšale reševanje stanovanjskega problema.