DOBRO DELO MINISTROV IZ NSi OČITNO PREPOZNALA TUDI ŠIRŠA JAVNOST

DELI:
14.08.2020, NSi

Avgustovsko merjenje javnega mnenja, ki ga je za Delo opravila Mediana, je pokazalo na rastoč trend podpore NSi, veseli pa tudi javnomnenjska podpora trem ministrom iz vrst NSi, ki so se na lestvici priljubljenosti uvrstili zelo visoko.

13. avgusta je minilo 5 mesecev, odkar je 14. slovenska vlada, ki jo sestavljajo tudi trije ministri iz vrst NSi, prevzela odgovornost za vodenje naše države. Kot kaže raziskava Mediane, jim javnost namenja zelo dobro oceno njihovega dela – minister za delo Janez Cigler Kralj je na tretjem mestu, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec na četrtem, predsednik NSi in minister za obrambo Matej Tonin pa na sedmem.

Veseli nas tudi trend podpore stranki NSi, ki so ji vprašani (med neopredeljenimi) avgusta namenili 5 odstotkov in je trdno zasidrana kot 5. največja parlamentarna stranka. Če bi upoštevali le opredeljene glasove in bi bile v nedeljo volitve, pa bi NSi dobila 7,7 odstotka glasov.

Bolj podrobne rezultate javnomnenjske ankete, ki jo je Mediana opravila med 3. in 6. avgustom 2020 na vzorcu 715. ljudi si lahko ogledate spodaj.

Podpora političnih strank

Vir: Delo/Mediana, avgust 2020

 

Barometer priljubljenosti politikov

Vir: Delo/Mediana, avgust 2020